Eten in Lissabon – Verslag en restaurant tips

Pasteis de Bacalhau

Voor mij als foodie is lekker eten tijdens een vakantie of citytrip erg belangrijk. Ik kan al weken voor vertrekken uitkijken naar al het lekkers dat de bestemming te bieden heeft en restaurantjes uitzoeken. Zo ook dus voor onze citytrip naar Lissabon. Benieuwd wat we allemaal gegeten hebben en wat mijn tips voor restaurants in Lissabon zijn? Lees dan snel verder.

Food court in Lissabon

Een food court in een winkelcentrum is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij lekker eten. Toch blijkt dit in Lissabon heel goed te kunnen. Vlakbij ons hotel zat een winkelcentrum met een heel divers foodcourt. Omdat we op onze eerste dag pas om 20u ‘s avonds in ons hotel aankwamen en daarna nog moesten eten, zijn we hier naartoe gegaan en hebben we sushi gegeten bij Sushi Corner. Eigenlijk heel goede sushi voor een food court.

Sushi Foodcourt Lissabon

Ontbijten in Lissabon

Je hebt in Lissabon redelijke pastelerias. Hier kun je koffie krijgen en diverse zoete broodjes. Maar omdat in de buurt van ons hotel deze niet zoveel zaten en de prijzen niet per sé goedkoper zijn dan gewoon ontbijten in het hotel. Hebben we ervoor gekozen om elke dag in het hotel te ontbijten.

Hotelontbijt Lissabon

Lissabon food market – Time Out

Op onze eerste volle dag in Lissabon hebben we gelunched bij de Time Out Market. Dit is een soort food hall, ook wel bekend als Mercado da Ribeira. Het was hier wel echt superdruk. Misschien komt dat omdat het zaterdag was, maar er was nauwelijks plek aan de lange tafels in het midden. Gelukkig hebben we uiteindelijk toch een plekje gevonden.

Pasteis de Bacalhau

Sea me Lisbon

We hebben in de Time Out Market twee gerechten besteld bij Sea Me. Dit is een modern visrestaurant. We hebben pasteis de bacalhau besteld met tomatenrijst en een octopushotdog met een soort chips. Het was allemaal erg lekker. Vooral de octopus hotdog was heel bijzonder en ik vond ook de tomatenrijst bij de pasteis echt heel lekker.

Octopus hotdog

Italiaans restaurant in Lissabon

Omdat ze in Lissabon vaak pas heel laat op de avond eten, besloten we vaak om eerst nog naar het hotel te gaan en daarna ergens in de buurt van het hotel een restaurant te zoeken. Wij zaten in de wijk Saldanha. Op de eerste avond zijn we naar een Italiaans restaurant geweest, IL Giardinetto. Hier hebben we heerlijke zeevruchten pizza’s gegeten en nog een lekker toetje na. Ik had een citroentaartje en mijn vriend vers gesneden mango.

Seafood pizza

Ook dit artikel begint alweer aardig lang te worden. Dus net als mijn artikel over de top 10 bezienswaardigheden in Lissabon, ga ik deze in twee delen knippen. Binnenkort lees je dus wat we op de tweede en derde volle dag in Lissabon gegeten hebben.

Citroentaartje

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie