Eetverslag Lissabon en restaurant tips – Deel 2

Visrestaurant in Belem

Een paar dagen geleden las je op dit blog al deel 1 met al het lekkers dat we in Lissabon hebben gegeten. Vandaag dus deel 2 met nog veel meer lekkere dingen, van taartjes tot vis, vegan burgers en natuurlijk mijn favoriete eten… Benieuwd wat dat is? Lees dan maar snel verder!

Pasteis de Belém

Op onze tweede volle dag in Lissabon, waren we in Belém. Hier vind je ook het beroemde klooster waar al sinds 1837 Pasteis de Belém worden gemaakt. Het is in het café bij deze fabriek erg druk. Er zijn 400 zitplaatsen, maar geloof me. Het is beter dan buiten in de rij gaan staan om de pasteis te kopen en mee te nemen. Wij hebben dus binnen een paar pasteis de Belém gegeten en koffie gedronken. De pasteis waren echt heel erg lekker. Dus het is zeker de moeite waard.

Pasteis de Belem

Visrestaurant in Belém

‘s-Middags hebben we in Belém een visrestaurant opgezocht. We kwamen uiteindelijk bij Caseiro uit. We hebben hier zalm en een tonijnsteak gegeten. Je krijgt er gekookte aardappelen bij en wat salade. De vis was erg lekker.

Visrestaurant in Belem

Vegan Burgers

We hadden ons er een beetje op verkeken dat veel restaurants in Lissabon op zondag dicht zijn. Omdat ik heel erg van Indiaas eten houd en er verschillende Indiase restaurants in de buurt van ons hotel zaten, zochten we op internet de restaurants op. Bijna allemaal waren ze dus dicht op zondag, op ééntje na. Maar die was wel 20 minuten lopen vanaf het hotel. Dus wij op pad. Toen we daar kwamen, bleek dat er alleen plek was voor mensen die hadden gereserveerd. Was dat even een tegenvaller.

Uiteindelijk zijn we maar weer na het warenhuis met het foodcourt geweest, vlakbij het hotel. Ze hadden daar namelijk ook een restaurant dat vegan burgers serveert. Ik had een burger van bonen en champignons en mijn vriend had een bietenburger met pesto van groene appel. Helaas waren de zoete aardappelfrietjes op dus als bijgerecht had ik gestoomde broccoli en hij had couscous. De burgers waren echt heel lekker.

Vegan burgers Lissabon

Lunch in Sintra

De derde en tevens laatste dag van ons verblijf, gingen we naar Sintra. We hebben daar niet zo uitgebreid geluncht. We hebben in het restaurant bij het Paleis de Pena een groentebroodje en een tonijnbroodje gegeten. Dit hebben we gedaan om zoveel mogelijk tijd over te houden voor de kastelen die er te zien waren.

Groentebroodje Sintra Tonijnbroodje Sintra

Eindelijk Indiaas!!

‘s-Avonds hebben we dan eindelijk alsnog Indiaas gegeten. We zijn naar het restaurant Passage to India geweest, vlakbij ons hotel. Ik heb daar een kokosnoot lassi gedronken en een heerlijke tika masala curry met paneer (een soort kaas) gegeten. Jordan koos voor een vegetarische curry met okra. Verder hadden we er rijst en naanbrood bij. Echt heel erg lekker allemaal. Dus natuurlijk hebben we weer veel te veel gegeten.

Indiaas restaurant in Lissabon

Tot slot: Nog wat eten op Vliegveld in Lissabon

We zouden eigenlijk om 9:40 ‘s-ochtends naar Nederland vliegen. Maar omdat het vliegtuig vertraging had, werd het uiteindelijk kwart over elf voor we vertrokken. We hadden nog wel wat mueslirepen, maar we hebben toch op het vliegveld ook nog maar een klein hapje gegeten. E hebben een soort Indiase groente driehoekjes gegeten. Erg lekker en ja, ik was te laat met de foto maken haha.

Appeltaart milkshake Mc Donalds

Verder hadden ze bij de McDonalds op het vliegveld in Lissabon een appeltaart milkshake, dus die moest ik natuurlijk ook even proeven.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie