Top 10 Bezienswaardigheden Lissabon, Portugal

Praca Comerio, Lissabon

Het afgelopen (lange) weekend zijn we in Lissabon geweest. Behalve dat je er veel vis zou kunnen eten, had ik er toen we de citytrip naar Lissabon boekte nog niet echt een voorstelling van. Na wat research via internet, mijn ANWB Extra boekje en enkele YouTube fimpjes, hadden we een aardig beeld van wat er allemaal te doen was en hadden we een flinke waslijst met bezienswaardigheden en dingen om te doen in Lissabon.

Natuurlijk hebben we niet alles kunnen doen in de drie volle dagen dat we daar waren. Hieronder volgt dus een top 10 bezienswaardigheden van Lissabon gebaseerd op wat we hebben gedaan en wat voor ons de hoogtepunten waren die je zeker moet doen in Lissabon.

Bezienswaardigheden Lissabon Top 10

1. Kasteel van Lissabon – São Jorge

Vlakbij het centrum van Lissabon ligt een kasteel, het Castelo São Jorge. Aangezien mijn vriend heel graag kastelen bezoekt, stond dit kasteel als één van de eerste bezienswaardigheden al direct op onze to do lijst. Het kasteel is gebouwd in de 10e of 11e eeuw na Christus.

Castello Sao Jorge, Lissabon

Omdat kasteel op een heuvel ligt, moet je wel flink klimmen, maar dat is zeker de moeite waard vanwege het mooie uitzicht over de stad. In de zomer is het kasteel tot tien uur ‘s-avonds open en is het in de avonduren verlicht. Dus ook als het donker is, is het zeker de moeite waard om dit kasteel te bezoeken.

2. Uitzichtpunten Lissabon

Omdat Lissabon gebouwd is op meer dan zeven heuvels, heeft de stad ook een flink aantal letterlijke hoogtepunten. Dit zijn de Miradouros, oftewel uitzichtpunten, van Lissabon. De stad telt er officieel zestien. Een groot aantal daarvan ligt vlakbij elkaar en in de buurt van het centrum.

Uitzichtpunten Lissabon

Wij besloten om op onze eerste dag het centrum van Lissabon te verkennen en hebben ook meteen deze Miradouras meegenomen. Bij de meeste Miradouros moet je om er te komen steile straatjes in lopen. Flink wat klimmen, dus. Je kunt ook met kabeltreintjes naar boven, maar die zijn heel druk en lopend ben je vaak sneller.

3. Boekhandel Bertrand

Ik houd heel erg van lezen en van snuffelen in boekhandels word ik altijd wel blij. Dus toen ik las dat in Lissabon de oudste boekhandel ter wereld te vinden was, kwam die natuurlijk ook direct op de to do lijst. De boekhandel Bertrand bevindt zich in de Rue de Garret, één van de belangrijkste winkelstraten van Lissabon. Het is sowieso erg indrukwekkend om in zo’n oude boekhandel rond te lopen. Ik heb hier ook nog een Portugees kookboek gekocht als souvenir.

Bertrand Lissabon

4. Carmokerk – Kathedraal zonder dak

In 1755 werd Lissabon getroffen door een grote aardbeving. De Carmokerk is een heel bijzonder overblijfsel hiervan. Het dak is ingestort, maar de muren van de kerk staan nog grotendeels overeind. Hierdoor is deze kathedraal zonder dak echt een bijzondere bezienswaardigheid.

Carmokerk

5. Elevador de Santa Justa

Midden in het centrum van Lissabon staat deze grote, metalen lift. Je kunt hiermee vanaf de winkelstraten naar het bovenliggende gedeelte van de stad waar onder meer de Carmokerk is. Wij hebben ervoor gekozen om vanaf de kerk naar het platform te komen waar de lift uitkomt. Daar vandaan kun je met een wenteltrap op het dak van de liftschacht komen en heb je een mooi uitzicht over de stad.

Elevador de Santa Justa

6 Wijk Baixa – Shoppen en bezienswaardigheden

In de wijk Baixa, helemaal in het zuiden van de stad bevinden zich de moderne winkelstraten. Loop je helemaal door naar beneden, dan kom je via een soort triomfboog op het Praca de Comercio. Dit is een heel groot, indrukwekkend plein, met veel restaurantjes eraan. Het is ook zeker de moeite waard om vanaf het plein een stukje langs de oever van de Taag te lopen.

Praca Comerio, Lissabon

Ik merk dat het een hele lange blogpost begint te worden, dus ik knip deze top 10 toch maar even in twee delen. Na nummer 6 is misschien een gekke plek, maar zo eindigt het mooi bij alles wat we op onze eerste dag hebben gedaan in Lissabon. Binnenkort volgt dus deel 2 met alle bezienswaardigheden in Lissabon die we op dag 2 en 3 hebben bezocht.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie