Lissabon bezienswaardigheden en highlights top 10 – Deel 2

Tower of Belem, Lissabon

Eerder deze week begon ik aan een top 10 bezienswaardigheden in Lissabon. Wij zijn namelijk het afgelopen (lang) weekend een paar dagen in deze stad geweest. Omdat het artikel toch een beetje te lang werd heb ik het opgeknipt in twee delen. Hierbij dus deel 2 met alles wat we op dag 2 en 3 hebben gedaan.

Lissabon bezienswaardigheden top 10 – Deel 2

7. Belém – Tower of Belém

Belém is ook een populair stadsdeel van Lissabon onder toeristen. Omdat het een flink stuk van het centrum af ligt, zijn we hier de tweede dag (op zondag) naartoe gegaan. Het gemakkelijkste en het snelst kom je er met de bus. De bus stopt vlakbij Pasteis de Belém. Hier worden al sinds 1837 de beroemde pasteis geserveerd. Hierover later in een aparte blogpost over eten en restaurants in Lissabon meer.

Monument van de ontdekkingen Lissabon

Vervolgens zijn we langs het Monument van de Ontdekkingen gelopen en verder langs de Taag naar de Tower of Belém gelopen. Om in de toren te komen, moesten wel heel lang wachten, maar het is zeker de moeite waard.

Tower of Belem, Lissabon

Je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen in Belém en bijvoorbeeld ook het Jerónimo klooster en het Palacia Nacional de Ajuda bezoeken, maar wij kozen ervoor naar de lunch met de bus terug te gaan richting het centrum om nog wat souvenirs te kopen.

8. Avenida da Liberdad

Na de souvenirs gekocht te hebben zijn we vanuit het centrum via de Avenida da Liberdad teruggelopen richting ons hotel. Dit is een brede boulevard, geïnspireerd op de Champs Élysées in Parijs, met panden van dure auto- en kledingmerken. In het park dat in het midden van de boulevard ligt, was toen wij er waren een soort marktje. Ik weet niet of dat er vaker staat.

Avenida da Liberdad Lissabon

9. Ponte 25 de Abril

Deze brug lijkt een beetje op de Golden Gate Bridge in San Francisco. Deze brug verbindt Lissabon met Almada. Je kunt vanaf de verschillende uitkijkpunten in de stad mooie foto’s maken van deze burg.

Ponte de 25 de abril Lissabon

10. De Bezienswaardigheden in Sintra

Dit is zeker niet de minste van alle bezienswaardigheden die we hebben bezocht, maar omdat het niet echt in Lissabon zelf ligt, heb ik Sintra op 10 gezet. Sintra is een plaatsje ten westen van Lissabon. Ideaal voor een dagtochtje als je wat langer in de stad bent. Wij zijn hier op maandag, de derde dag van ons bezoek geweest.

Om de trein naar Sintra te nemen, moesten we nog wel even goed zoeken hoe het allemaal werkt. Dit geldt ook voor het kopen van de bustickets voor de bezienswaardigheden in Sintra. Het staat allemaal niet zo duidelijk aangegeven. Maar we zijn er uiteindelijk wel uitgekomen.

Paleis de Pena, Sintra

Als eerste zijn we naar het Paleis de Pena gegaan. Dit is een sprookjesachtig kasteel met veel verschillende kleurtjes, bijna een soort Efteling attractie. Bij dit paleis vind je trouwens boven de ingang ook een beeld waar wij denken dat de meneer met ‘de grote ballen’ uit de Fata Morgana attractie op is geïnspireerd haha.

Middeleeuws Kasteel Sintra

Tot slot zijn we nog naar het Castelo dos Mouros geweest. Dit is een Middeleeuws kasteel. Mijn vriend kreeg er spontaan Game of Thrones liedjes van in zijn hoofd. Dus aan die sfeer moet je denken.

Er zijn in Sintra nog veel meer bezienswaardigheden, maar omdat we ook weer op tijd in het hotel terug wilden zijn om alvast in te pakken (we moesten de volgende ochtend om 7 uur vertrekken naar het vliegveld), hebben we niet alles kunnen doen.

Tramlijn 28 Lissabon

Ik wil nog even heel kort iets zeggen over de Tramlijn 28 in Lissabon. Dit is één van de oudste tramlijnen die je langs verschillende toeristische attracties in LIssabon brengt. Wij zijn niet in de tram geweest, omdat deze lijn heel druk is. Je zit echt als een soort sardientjes in de tram en deze route is erg geliefd bij zakkenrollers. Ik raad je dus zeker niet aan om deze tram te nemen.

O ja, als echte foodie moet ik de naam Keukenneusje natuurlijk wel eer aan blijven doen, dus mijn volgende blogpost gaat over alles wat we hebben gegeten en tips voor restaurants in Lissabon.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie