Sevilla, bezienswaardigheden en tips

In 2007 maakte ik met een vriendin een treinreis door Spanje. We gingen van Madrid naar Cordoba en daarna naar Tarifa. De laatste bestemming van de reis was Sevilla, de hoofdstad van de Zuid-Spaanse regio Andalusië.

Weer in Sevilla

We reisden in augustus, dus het was erg warm in Sevilla. Het kan dan gemakkelijk meer dan 40 graden worden en de gevoelstemperatuur kan oplopen tot 50 graden.

Je kunt je voorstellen dat een airco in je hotelkamer dan zeer gewenst is. Wij hadden echter de pech dat het hostel waar wij verbleven geen airco had. Er was wel een ventilator, maar die maakte vooral veel lawaai. Veel koeler werd het er niet op. Daarom zijn we na de eerste nacht toch maar op zoek gegaan naar een ander hostel dat wel airco had.

Bezienswaardigheden Sevilla

De meeste bekende bezienswaardigheden van Sevilla zijn misschien wel het Alcazar en de Kathedraal Maria de la Sedde met de Giralda toren.

Alcazar, Sevilla

Het Alcazar is een koninklijk paleis uit de 14e eeuw. Dit paleis staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve van de bijzondere bouwstijl en de mooie patio in het paleis, kun je ook genieten van de verschillende paleistuinen bij het Alcazar. Deze tuinen hebben allemaal een eigen stijl, bijvoorbeeld Moors of Renaissance.

Kathedraal Maria de la Sedde, Sevilla

Kathedraal Maria de la Sedde, SevillaDe Kathedraal Maria de la Sedde is, na de Sint Pieter in Vaticaanstad en de Sint Paul’s Cathedral in Londen, de grootste kerk in Europa. Ook dit gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebouw is niet alleen een mooie bezienswaardigheid aan de buitenkant, het interieur is ook erg imposant.

Giralda toren

De Giralda toren van de Kathedraal Maria de la Sedde is een zeer kenmerkend beeld voor de stad Sevilla. Deze klokkentoren is 104, 5 meter hoog. De toren deed oorspronkelijk dienst als Minaret, toen op de plaats van de kathedraal nog een moskee stond. Uniek is ook dat er geen trappen zijn om naar de top te komen maar een hellende gang die je omhoog leidt.

Santa Cruz, Sevilla

Wijk Santa Cruz, Sevilla

Naast deze gebouwen is ook de wijk Santa Cruz een echte aanrader. De wijk heeft veel karakteristieke straatjes en leuke tapasbarretjes. Ook zijn er veel kleine souvenirwinkeltjes en specialiteitenzaakjes. Zeker de moeite waard dus om een middagje door deze wijk te struinen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie