Oostenrijkse rindergulasch

Oostenrijkse rindergulash

In de Oostenrijkse keuken vind je veel invloeden vanuit de omringende landen, zoals Italië en Hongarije. Zo vind je hier vaak spaghetti carbonara terug op de kaart of goulash. In deze blogpost geef ik je een lekker recept voor Oostenrijkse goulash met rundvlees. Ik heb bij dit gerecht ook spekknoedels gemaakt, maar ik ben nog niet tevreden over dat recept. Dus dat volgt later nog een keer.

Ingrediënten rindergulash

Voor 2 porties heb je nodig:

200 gram uien
20 gram gesmolten boter
400 gram rundvlees in stukken (ik heb hacheevlees gebruikt)
Een halve liter rundvleesbouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels paprikapoeder
Een halve eetelepel marjoleinkruid
Een halve eetlepel komijnzaad
2 tenen knoflook
1 eetlepel verse peterselie (fijngesneden)

Vlees voor Oostenrijkse goulash

Bereiding – Hoe maak je Oostenrijkse goulash?

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Schil eerst de uien en hak ze fijn. Laat de boter smelten in een braadpan en bak hierin de uien glazig. Voeg vervolgens het rundvlees toe en bak dit aan alle kanten aan. Doe daarna de tomatenpuree en het paprikapoeder erbij in de pan. Roer alles goed door en laat het even mee verwarmen.

Rindergulash

Giet nu de bouillon in de pan en voeg het komijnzaad en de marjolein toe.

Zet daarna de pan met een deksel erop in de oven en laat dit ongeveer 2 uur staan. 30 minuten voor het einde voeg je nog de knoflooktenen toe.

Garneer voor het serveren de rundergoulash met peterselie. Dit gerecht is erg lekker met spekknoedels, maar je kunt het ook serveren met aardappelpuree, rijst of pasta.

Geef een reactie