Spaghetti Carbonara recept

Spaghetti Carbonara

Mijn favoriete Italiaanse pastagerecht is spaghetti alla carbonara. Het is eigenlijk een heel simpel gerecht met als enige ingrediënten spaghetti, spek, kaas en ei. De smaakcombinatie met het zoute van de spek en het romige van de ei en kaas, vind ik echt hemels. Omdat het zo’n calorierijk gerecht is, maak ik het alleen niet al te vaak.

Hieronder vind je mijn favoriete spaghetti carbonara recept. In sommige recepten die je tegenkomt op internet en in kookboeken worden champignons of extra room aan de carbonara toegevoegd, maar ik houd hier niet zo van. Less is voor mij echt wel more als het om spaghetti carbonara gaat.

Spahetti carbonara maken

Ingrediënten Spaghetti alla Carbonara

(voor 2 personen)

200 gram spaghetti
125 gram pancetta (Italiaans buikspek)
1 teentje knoflook
100 gram geraspte pecorinokaas
1 ei
Eventueel nog zout en peper

Bereiding Spaghetti Carbonara

Breng water aan de kook en kook de spaghetti (of andere pasta) volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bak ondertussen de pancetta uit in een koekenpan met een beetje olijfolie.

Pers het knoflookteentje en bak het kort op laag vuur mee met de pancetta.

Laat de pasta als deze gaar is, goed uitlekken en schep de spaghetti door de pancetta.

Haal nu de pan van het vuur en doe het ei en de kaas erbij. Blijf het geheel roeren totdat het mengsel van ei en kaas een romige saus vormt.

Spaghetti alla carbonara

Breng desgewenst de pasta nog op smaak met zout en peper.

Buon appetito!

Geef een reactie