Skiën in Noord-Korea? Skigebied Masikryong

Hotel skigebied Masikryong

Na het bezoek aan Wonsan reisden we met een tussenstop in het skigebied Masikryong weer terug naar Pyongyang. Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt sinds kort namelijk ook skiën in Noord-Korea. In Masikryong (net buiten Wonsan) heeft Kim Jung Un een skigebied laten aanleggen op Taehwa Peak.

Piste Masikryong Noord-Korea

Skigebied Masikryong

Het skigebied heeft meerdere pistes, skiliften, een apres-ski bar en een luxe hotel. Dit hotel is echt veruit het meeste luxe waar je kunt verblijven in Noord-Korea. In de hotel lobby hangt ook een fototentoonstelling van de bouw van het resort. Hier zie je echt hoe een zwaar werk dit is geweest en natuurlijk ligt erg de nadruk op de grote gezamenlijke inzet van alle mannen en vrouwen die hieraan hebben gebouwd.

Kaart Skigebied Masikryong

We hebben geluncht in het hotel bij het ski-resort en het is inderdaad het meest luxe hotel dat ik heb gezien tijdens de rondreis door Noord-Korea. Buiten dat het er aangenaam warm is, is alles modern ingericht en de tafels in de eetzaal hebben een draaiplateau wat elektronisch wordt aangestuurd. Heel bizar om zo’n luxe mee te maken in een land dat verder zo arm is.

Foto's bouw skigebied Masikryong

Weer door naar Pyongyang

Na de lunch zijn we doorgereden naar Pyongyang. Bij het binnenrijden van de stad zijn we gestopt bij het Monument to 3-Character of National Reunification. Dit moment symboliseert drie belangrijke plannen van Noord-Korea voor een eventuele hereniging van Zuid-Korea tot één Korea. Namelijk: Three Principles of National Reunification, the Plan of Estabilishing the Democratic Federal Republic of Koryo en the 10-Point Program of the Great Unity of the Whole Nation.

Monument to 3-Character of National Reunification

Om alvast wat souvenirs te kunnen kopen, zijn we in Pyongyang naar een winkel geweest waar je Noord-Koreaanse postzegels, boeken en propagandamateriaal kunt kopen. Ik heb hier een Noord-Koreaanse reisgids gekocht (uiteraard in het Engels), een boekje met postzegels en propaganda afbeeldingen en een boekje met de grondbeginselen van het Juche Idea.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie