Keukenneusjes eetoverzicht #4 – 2019

Header week 4 - 2019

Met alweer bijna een maand van 2019 voorbij is het tijd om even de balans op te maken voor mijn plannen voor dit jaar. En natuurlijk krijgen jullie ook weer gewoon een weekverslag van al het lekkers dat we gegeten hebben.

Update plannen 2019

Maar dus eerst even een korte update. Ik had eigenlijk twee belangrijke doelen: beter leren brood bakken en plantaardig(er) eten. Het beter leren brood bakken is nog niet gestart. Sowieso heb ik in januari nauwelijks zelf gebakken. De belangrijkste reden is dat ik er inmiddels wel achter ben dan niet iedere soort bloem even geschikt is voor brood. Ik wil dus echt goede bloem gaan kopen, maar in de supermarkt vind je die niet zomaar. Dus dat moet online en ik heb nog niet echt de tijd genomen om daar naar op te zoek gaan. Dat heb ik gisteren nadat ik deze blogpost schreef, dus meteen maar even gedaan.

Plantaardiger eten gaat best goed. Ik heb mijzelf als eerste stap gesteld: wat we nog in huis met melk erin, maak ik gewoon op, maar ik koop dit jaar geen nieuwe producten met koemelk meer.Dit gaat tot nu toe heel goed. Maar toch heb ik stiekem nog best veel melkproducten gegeten, bijvoorbeeld tijdens ons dagje Efteling en er waren wat collega’s jarig deze maand en dan is een stukje taart met slagroom toch ook wel weer verleidelijk.

Eetoverzicht week 4

En dan zijn we nu eindelijk aangekomen bij het eetoverzicht van de afgelopen week. Het begon zaterdag met een dagje Efteling, waarin we natuurlijk het nodige lekkers hebben gegeten. Dat lees je in deze blogpost: Vegetarisch eten in De Efteling. ‘s-Avonds hebben we wel gewoon thuis gegeten, want ik wilde toch eigenlijk ook wel gewoon wat groente eten die dag. Dus ik maakten een Thaise curry met rijst.

Thaise curry en vega babi pangang

Vega babi pangang

Jordan wilde graag weer eens een keer babi pangang. Dus maakte ik zondagavond vegetarische babi pangang. Ook weer met rijst. Ik heb deze keer de gember fijn gesneden en gewoon in de saus gelaten, waardoor de saus volgens Jordan nog lekkerder was en echt op die van de Chinees leek. Het recept op dit blog heb ik dus ook even aangepast naar deze verbeterde versie.

Spruitjes

Het was sowieso qua eten echt Jordan zijn week. Maandagavond aten we spruitjes, Jordan zijn favoriete groente. Ik maakte er een champignonsausje bij en falafel.

Spruitjes met falafel en champignonsaus

Dinsdagavond hebben we door de sneeuw er bijna een uur over gedaan voor we thuis waren. Dus gingen we lekker makkelijk voor frietjes en ja, ik ben weer eens vergeten een foto te maken haha.

Mexicaans en Italiaans

Gelukkig was woensdagavond wel weer wat gezonder. We gingen op de Mexicaanse toer met volkoren wraps met gemarineerde tofu, paprika, sla en avocado.

Wraps en spaghetti

Donderdagavond maakte ik een pastagerecht: spaghetti met knoflookolie en rode peper op een bedje van rucola. Lekker en snel klaar, dus is altijd goed.

Omdat we nog veel frietaardappelen over hadden van vorige week, maakte Jordan weer zijn overheerlijke frietjes uit de Airfryer. Deze keer met vissticks erbij. Ik had vegetarische vissticks erbij van het merk Sofine. Een lekkere afsluiter van deze eetweek en een goed begin van het weekend natuurlijk! 🙂

Friet en vega vissticks

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie