Keukenneusjes eetoverzicht #3 – 2019

Header week 3 2019

Het was een iets minder gezonde eetweek dan de vorige week, zoals de foto hierboven al doet vermoeden. Maar nog steeds ben ik best tevreden. We hebben toch best gevarieerd gegeten met redelijk wat groentes.

Vegaburgers en knödels

Het begon zaterdagavond met een bloemkoolburger. Deze burger maakte ik zelf met wat bloemkool, ui, knoflook, paneermeel en verschillende kruiden. Hij was erg lekker, maar had nog wel iets harder gebakken gemogen. Dat blijft toch iets dat ik lastig vindt met zelfgemaakte vegaburgers. Ze blijven vaak erg zacht vanbinnen en nog net niet krokant genoeg van buiten. Maar we blijven oefenen 🙂

Bloemkool burger en vegetarische speckknödel

Zondagavond kwamen de ouders van Jordan bij ons eten. Ik maakte vegetarische speckknödels met speckjes van De Vegetarische Slager. Het resultaat was erg geslaagd!

Restjes opmaken

Ja, het is weer eens zover. Maandag vergat ik foto’s te maken van het avondeten. Ik moest dus echt even heel goed nadenken wat we ook al weer gegeten hadden toen ik dit blogartikel schreef. Maar gelukkig kon ik er toch nog opkomen. We hadden van vrijdag nog wat curry met sperziebonen over. Die heb ik bewaard en hebben we maandagavond gegeten met wat gebakken rijst.

We hadden nog wat knödels en zuurkool over van zondag, dus dat werd ons avondeten voor dinsdag, met wat rösti’s erbij.

Knödelrestjes en friet

Woensdagavond gingen we weer eens een keertje naar de bioscoop en vooraf aten we frietjes in de stad.

Nog meer restjes

Voor het avondeten van donderdag heb ik weer eens de vriezer een beetje leeg gemaakt. We aten een dus restjes-gerecht, een mix van nasi en bami met vegetarische saté van Mora.

Bami nasi met saté en veggie shoarma

Op vrijdagavond zorgde Jordan voor het eten. Hij maakte zelfgemaakte frietjes en shoarma van tempeh. Die laatste had ik de dag ervoor al voorbereid, dus hoefde alleen maar even gebakken te worden. Maar de frietjes heeft hij helemaal zelf gedaan en die waren echt heel lekker. Een erg geslaagde afsluiter van deze eetweek dus!

Volgende week staan er gelukkig weer wat meer verschillende groentes op het menu, maar daarover dus volgende week meer.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie