Vegan eten in De Efteling

Vegan Broodje Unox Efteling

De Efteling heeft van alle parken in Nederland misschien wel de meeste vegan opties en daar komen er steeds meer bij. In dit artikel geef ik je een overzicht van wat je zoal kunt eten als veganist in de Efteling.

Plantaardige melk in je koffie

In de Efteling kun je op verschillende plekken vegan melk krijgen in je koffie. Zo haalden wij de laatste keer een cappuccino met sojamelk bij De Gebrande Boon. Ook Polles Keuken en Rondje van De Molen kun je ook sojamelk bestellen voor in je cappuccino of latte macchiato.

Vegan cappucino Efteling

Overigens kun je voor bij de koffie op verschillende plekken ook vegan appelflappen krijgen.

Broodje Unox / braadworst

Op verschillende plekken in het park heb je Unox kraampjes. Hier kun je tegenwoordig ook een broodje vegan rookworst krijgen. Let wel even op welke sauzen / toppings je erop doet, want die zijn niet allemaal vegan. Wij hadden bijvoorbeeld Unox saus op het broodje en dat is vegetarisch, maar niet vegan.

Vegan Broodje Unox Efteling

Bij ’t Gebraad heb je ook een vegan variant van het broodje worst. Die heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Dus als je er wel ervaring mee hebt, deel die dan vooral onder dit artikel.

Eigenheymer

Heel dunne gefrituurde aardappelschijfjes op een stokje. Zo kun je de Eigenheymer het beste omschrijven. Je kunt deze snack op verschillende plekken in de Efteling krijgen in verschillende smaken. Er zit een beetje een azijnachtig laagje op de aardappelschijfjes waardoor ik ze persoonlijk niet zo lekker vind, maar als je daar wel van houdt, is dit een prima vegan snack.

Frietjes

In de horeca is friet altijd je redding als veganist. In De Efteling kun je natuurlijk op verschillende plekken friet eten. Bij Station de Oost en Frau Boltes Küche kun je ook vegan sauzen krijgen voor bij de friet.

Helaas is het aanbod qua vegan snacks nog beperkt. Bij Frau Boltes Küche hebben ze bijvoorbeeld uienringen en bij Station de Oost kun je een vegan loempia uit de muur halen.

De Gulden Gaarde

Bij dit zelfbedieningsrestaurant in het sprookjesbos verkopen ze vegan satébroodjes van De Vegetarische Slager. We hebben ze niet daar gegeten, maar ik heb deze broodjes als één eerder geproefd en ze zijn echt heel lekker.

Toko de Pagode

Voor wie sowieso graag iets gezonders wil eten in De Efteling is Toko de Pagode een aanrader. Je hebt hier diverse wokmaaltijden, waaronder ook één met tofu en een currysaus. Ik heb deze een paar weken geleden voor het eerst geproefd en hij was echt heel lekker. Echt wel een aanrader dus!

Efteling - vegetarische maaltijd Toko Pagode

Restaurant Fabula

Dit vrij nieuwe restaurant, bij de attractie Fabula (voorheen de Pandadroom) hebben ze verschillende vegan opties, zoals burgers, salades en een curry. Ik heb er nog nooit gegeten, maar het staat zeker op mijn lijst voor een volgend Efteling bezoek. Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de curry korma, omdat ik echt dol ben op Indiase gerechten. Dus ik ben benieuwd wat de Efteling daarvan heeft gemaakt.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vegan lekkernijen te vinden in De Efteling. Dus als je nog tips hebt, dan zijn ze meer dan welkom. Deel ze vooral onder deze blogpost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.