Vegetarisch eten in De Efteling

Vegetarisch eten in De Efteling

Wat eet je als vegetariër in De Efteling? Sinds ik vegetarisch eet, ben ik alweer een paar keer in de Efteling geweest en ik moet zeggen het aanbod van vegetarisch eten in De Efteling me alleszins mee valt. Er zijn zelfs echt heel lekkere dingen die je kunt. In dit artikel lees je mijn ervaringen en tips voor vegetarisch eten in De Efteling. Her en der zal ik ook aandacht besteden aan vegan eten in De Efteling.

Winter Efteling specials

Stroopwafel koffie Efteling

Vanaf deze week kun je trouwens weer genieten van de Winter Efteling. Dus grijp je kans zou ik zeggen. En ze hebben natuurlijk ook speciale Winter Efteling hapjes en drankjes. Zoals deze stroopwafel koffie. Slagroom en koffie met mijn favoriete koekjes, daar word ik heel blij van haha. Helaas voor Jordan hadden ze geen lactosevrije varianten, dus hij koos maar voor een wafel. Dit is de naturel variant, maar ze hebben ook veel verschillende wafels met toppings, zoals appelcompote.

Wafel Efteling

Poffertjes

Bij De Efteling horen natuurlijk ook poffertjes! Wij eten normaal bijna nooit poffertjes, maar als we naar De Efteling gaan, stoppen we altijd even bij ‘t Poffertje. Onze lievelings poffertjes zijn die met appel. En ja, poffertjes zijn natuurlijk altijd vegetarisch dus dat komt goed. Er zit wel melk in het beslag, maar als het gebakken is, kan Jordan er wel tegen. Dus daar maakt ie graag een uitzondering voor. Maar de klont boter die erbij ligt, belandt wel standaard op mijn bord. Je kunt trouwens ook vragen of ze de boter weg laten, hebben we de laatste keer ontdekt.

Poffertjes Efteling

Op dit moment hebben ze trouwens ook heel lekkere seizoenspoffertjes met speculaasbrokken, karamel en slagroom.

Efteling - Poffertjes speculaas

Pannenkoeken bij Polle’s Keuken

Om een beetje in dezelfde hoek te blijven het pannenkoekenrestaurant Polle’s Keuken is erg populair in De Efteling. Ze hebben ook een groot aanbod aan vegetarische pannenkoeken, maar die zijn wel allemaal met kaas. Dus dat hebben we even overgeslagen, maar ik denk zeker dat je hier als vegetariër lekker kunt eten in De Efteling.

De Gulden Gaarde

Bij dit zelfbedieningsrestaurant in het sprookjesbos verkopen ze vegan satébroodjes van De Vegetarische Slager. We hebben ze niet daar gegeten, maar ik heb deze broodjes als één eerder geproefd en ze zijn echt heel lekker.

Toko de Pagode

Voor wie sowieso graag iets gezonders wil eten in De Efteling is Toko de Pagode een aanrader. Je hebt hier diverse wokmaaltijden, waaronder ook één met tofu en een currysaus. Ik heb deze een paar weken geleden voor het eerst geproefd en hij was echt heel lekker. Echt wel een aanrader dus!

Efteling - vegetarische maaltijd Toko Pagode

Frietjes en zoetigheid

Natuurlijk kun je als je vegetarisch wilt eten in De Efteling je helemaal volstoppen met zoetigheid en friet. Er is keuze genoeg. Maar het hoeft gelukkig niet. Wij zijn wel even binnengelopen bij De Steenbok, maar de frietjes zagen er daar echt slecht uit. Misschien kwam het omdat het heel druk was in het park. Maar dat was voor ons dus echt geen optie.

Vegetarische burgers in De Efteling

We hebben gelukkig ook nog iets anders ontdekt in De Efteling, waar ik best wel blij van werd. De No Meat Burgers. Je kunt deze bestellen bij de Burger Backery en Burgerhuys de Likkebaerd. Volgens mij zijn dit de Mc2-Burgers van De Vegetarische Slager. Ze worden geserveerd op een broodje met rucola en gegrilde groente in een pittige rode saus. Echt heel lekker! Ik denk dat beste keuze die je kunt maken als vegetariër in De Efteling!

Veggie burger Efteling

Natuurlijk zijn er nog veel meer vegetarische lekkernijen te vinden in De Efteling. Dus als je nog tips hebt, dan zijn ze meer dan welkom. Deel ze vooral onder deze blogpost.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie