Vegan eten in De Efteling – Update september 2023

Efteling - Koffie met havermelk en vegan appelflap

De Efteling heeft van alle parken in Nederland misschien wel de meeste vegan opties en daar komen er steeds meer bij. In dit artikel geef ik je een overzicht van wat je zoal kunt eten als veganist in de Efteling.

Plantaardige melk in je koffie

In de Efteling kun je op verschillende plekken vegan melk krijgen in je koffie. Zo haalden wij de laatste keer een cappuccino met sojamelk bij De Gebrande Boon. Ook Polles Keuken en Rondje van De Molen kun je ook sojamelk bestellen voor in je cappuccino of latte macchiato.

Vegan cappucino Efteling

Wat lekkers voor bij de koffie

Er zijn in De Efteling ook verschillende lekkernijen te krijgen voor bij de koffie. Zo heeft bijvoorbeeld De Gebrande Boon vegan appelflappen. Ik vind deze erg lekker.

Efteling - Vegan appelflap

En bij Den Swarte Kat (een zelfbiedingswinkeltje met een zelfscankassa) kun je vegan gevulde koeken kopen.

Efteling - Vegan - Gevulde koek

Vegan broodjes en pizza

Op het Max&Moritzplein vind je Bäckerei Krümmel. Hier kun je kiezen uit twee vegan opties. Een broodje met gegrilde groente (echt een aanrader) en een broodpizza met spinazie, champignons en vegan kaas. Ik vond de broodpizza wat aan de grote kant voor 1 persoon. Houd er dus rekening mee dat je prima één pizza met z’n tweeën kunt bestellen. Voordeel: dan houd je extra ruimte over voor nog meer vegan lekkers.

Efteling - Vegan broodpizza

Broodje Unox / braadworst

Op verschillende plekken in het park heb je Unox kraampjes. Hier kun je tegenwoordig ook een broodje vegan rookworst krijgen. Let wel even op welke sauzen / toppings je erop doet, want die zijn niet allemaal vegan. Wij hadden bijvoorbeeld Unox saus op het broodje en dat is vegetarisch, maar niet vegan.

Vegan Broodje Unox Efteling

Bij ’t Gebraad heb je ook een vegan variant van het broodje worst. Die heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Dus als je er wel ervaring mee hebt, deel die dan vooral onder dit artikel.

Vegan pannenkoeken

Bij Polle’s Keuken kunnen ze bijna alle pannenkoeken vegan maken. Wij hadden hier laatst vegan pannenkoeken met appel, rozijnen en kaneelsuiker. Hartige pannenkoeken kunnen ook met vegan kaas gemaakt worden. Deze pannenkoeken maken ze apart in de keuken.

Efteling - Vegan pannenkoeken - Polle's keuken

Toko de Pagode

Eén van de lekkerste dingen die ik tot nu heb gegeten in De Efteling is een vegan wokmaaltijd bij Toko de Pagode. Je hebt hier diverse wokmaaltijden, waaronder ook één met tofu en een currysaus. Deze is echt heel lekker, al zou je dat misschien niet zeggen aan het de hand van de foto haha. Maar het is echt wel een aanrader dus!

Efteling - vegetarische maaltijd Toko Pagode

Eigenheymer

Heel dunne gefrituurde aardappelschijfjes op een stokje. Zo kun je de Eigenheymer het beste omschrijven. Je kunt deze snack op verschillende plekken in de Efteling krijgen in verschillende smaken. Er zit een beetje een azijnachtig laagje op de aardappelschijfjes waardoor ik ze persoonlijk niet zo lekker vind, maar als je daar wel van houdt, is dit een prima vegan snack.

Frietjes

In de horeca is friet altijd je redding als veganist. In De Efteling kun je natuurlijk op verschillende plekken friet eten. Bij Station de Oost en Frau Boltes Küche kun je ook vegan sauzen krijgen voor bij de friet.

Helaas is het aanbod qua vegan snacks nog beperkt. Bij Frau Boltes Küche hebben ze bijvoorbeeld uienringen en bij Station de Oost kun je een vegan loempia uit de muur halen.

Restaurant Fabula

Dit vrij nieuwe restaurant, bij de attractie Fabula (voorheen de Pandadroom) hebben ze verschillende vegan opties, zoals burgers, salades en een pasta. Ik heb er nog nooit gegeten, maar het staat zeker op mijn lijst voor een volgend Efteling bezoek.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vegan lekkernijen te vinden in De Efteling. Dus als je nog tips hebt, dan zijn ze meer dan welkom. Deel ze vooral onder deze blogpost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.