Overnight oats met chiazaadjes

Overnight oats met chiazaadjes

Op doordeweekse dagen ontbijt ik meestal met een warm havermoutpapje met wat fruit erdoor. Als ik naar kantoor moet, kies ik vaak voor overnight oats. Het voordeel daarvan is dat je het ‘s-avonds van te voren al kunt maken. De volgende ochtend haal je het uit de koelkast en kun je het meteen eten. Wel zo gemakkelijk. Ik vind het zelf het lekkerst om de overnight oats te combineren met chaizaadjes, zodat je een wat dikker papje krijgt.

Ingrediënten voor overnight oats

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 50 gram havermout
  • 30 gram chiazaadjes
  • 250 ml plantaardige melk (ik gebruik het liefst amandelmelk)

Extra ingrediënten:

Voor wat extra smaak doe ik meestal nog wat fruit of notenpasta door de overnight oats. Zo leg ik bijvoorbeeld ‘s-avonds een blokje bevroren passievrucht op het papje. Dat is dan de volgende ochtend ontdooit en kun je er doorheen roeren. Verder doe ik wel eens pistachepasta, kokossnippers en/of blauwe bessen erdoor.

Overnight oats met chia

Overnight oats maken – Bereiding

Een bakje overnight oats met chiazaadjes maak je eigenlijk heel simpel. Je doet in een kom de havermout, chiazaadjes en plantaardige melk en mengt er de andere ingrediënten die je wilt gebruiken doorheen. Het is belangrijk om goed te roeren zodat de chiazaadjes niet teveel bij elkaar blijven klonteren, maar door het hele papje verdeeld zijn.

De volgende ochtend haal je het papje uit de koelkast. Roer nog een keer goed door en je kunt het meteen eten. Natuurlijk kun je er ook nog wat extra fruit of noten op doen voor je het eet.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.