Keukenneusje’s eetoverzicht #1 – 2021

Pasta oesterzwammen

Deze eerste volle eetweek van het nieuwe jaar, ziet er eigenlijk meteen een redelijk doorsneeweek uit qua gerechten. In het weekend maakte ik wat uitgebreidere gerechten en doordeweeks houden we het simpel met her en der wat improvisatie om restjes op te maken.

Babi pangang en zuurkoolschotel

We begonnen de eetweek op zaterdagavond met vegan babi pangang. Dat gerecht doet het altijd goed, het is zelfs Jordan zijn favoriet.

Verder maakte ik op zondagavond een zuurkoolschotel met gestampte aardappel, vegetarisch gehakt en ananas. Het was een lekker gerecht, maar door de verse ananas niet een klein beetje te zuur. Dus daar moet ik nog iets op verzinnen voor de volgende keer.

Zuurkoolschotel

Pasta en frietjes

Op maandag begon het gewone leven weer en dus zijn de gerechten van deze en de komende dagen ook wat sneller te maken. Op maandagavond aten we pasta. Voor Jordan maakte ik een saus met broccoli, olijven, basilicum en haverroom. Voor mijzelf maakte ik een saus met oesterzwammen, haverroom en al andaluz kruiden en heel klein beetje van de broccoli voor wat kleur in het gerecht :-). Voor bij de pasta hadden we salade en stokbrood.

Pasta met oesterzwammen

Omdat het dinsdagavond wat later was voor we allebei klaar waren met werken, besloten we die avond frietjes te gaan halen.

Improvisatie en boerenkoolburgers

De gerechten van woensdag- en donderdagavond waren weer wat improvisatie. Zo maakte ik woensdag de babi pangang op die we nog over hadden van zondag. Verder aten we er rijst met courgette en Chinese kool bij.

Improvisatiegerechten - Week 1 - 2021

Van die rijst met groente bleef nog wat over en ik had nog niet alle Chinese kool gebruikt. Verder had ik nog wat broccoli over. Dat ging dus op donderdagavond allemaal door elkaar met een beetje ketjap en sojasaus erdoor. Ik maakte er ook nog wat falafel bij.

Op donderdag laten we meestal ook de boodschappen bezorgen. Van alle groente moest de boerenkool eerst op. Dus aten we vrijdagavond zelfgemaakte boerenkoolburgers. Naast boerenkool deed ik linzen, fijngehakte hazelnoten, groene curry poeder, havermout en een beetje sojamelk (voor het plakken) door de burgers. Over de burgers smolt ik nog een plakje vegan cheddar en voor erbij maakte ik zoete aardappelfrietjes.

Boerenkoolburgers met zoete aardappelfriet

O ja, ik eindigde mijn vorige weekoverzicht met dat ik deze week wat extra groentes moest opmaken, omdat we een box van Boerschappen hadden gekregen die per ongeluk bij mijn ouders teveel was bezorgd. Dat is eigenlijk best goed gelukt, maar niet alleen in het avondeten. De oesterzwammen gebruikte ik in de pasta van maandagavond en verder heb ik met veldsla af en toe salade als bijgerecht gemaakt. De witlof gebruikte ik om soep mee te maken voor de lunch en de Chinese kool kwam terug in de gerechten van woensdag en donderdag. Alleen de bruine bonen heb ik nog over, maar dat zijn gedroogde bonen dus daar heb ik nog even de tijd voor om die op te maken.

Voor de komende eetweek heb ik weer eens wat gerechten op mijn planning om wat oude recepten met vlees op dit blog te veganizen. Meer daarover lees je dus in het volgende weekoverzicht.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie