Recept voor bloemkoolsoep met een Oost-Europees tintje

Bloemkoolsoep

Wij lunchen heel vaak met een kop zelfgemaakte soep. Sinds we thuiswerken zelfs bijna elke dag. Ik vind deze zelfgemaakte groentesoepen ideaal, want ik zo gemakkelijk allerlei soorten groente ‘weg’ werken en we eten ook nog eens heel gezond zo. De komende tijd ga ik op Keukenneusje.nl enkele van mijn favoriete soeprecepten met jullie delen. We beginnen vandaag met bloemkoolsoep. De al andalus kruiden geven er een lekkere, kruidige smaak aan.

Wat heb je nodig voor bloemkoolsoep? – Ingrediënten

Voor 4 porties heb je nodig:

  • 500 gram bloemkool (in roosjes gesneden)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel al andalus kruiden
  • 1 groentebouillonblokje (kan ook zonder, maar dan zou ik iets meer kruiden en iets minder water toevoegen)
  • 1 liter water

Bloemkoolsoep maken  – Bereiding

Snijd de ui fijn en verwarm ondertussen in de soeppan een klein beetje zonnebloemolie. Als de olie heet is, fruit je de ui even aan. Roer er de al andalus kruiden door.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer alles nog een keer goed door. Laat dit ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren bakken.

Daarna voeg je het water en het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook en laat het nog 10 tot 15 minuten doorkoken. Je kunt met een vork testen of de bloemkoolroosjes al zacht genoeg zijn.

Tot slot pureer je de soep met een staafmixer (kan eventueel ook in een blender). 

Tip! Serveer bij de soep wat brood of crackers met hummus

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie