Keukenneusje’s eetoverzicht #53 – 2020

Gezana - week 53 - 2020

Een nieuw jaar, dat hopelijk heel anders gaat zijn dan het vorige. Maar zeker met zoveel lekker eten en tijd voor kokkerellen en bakken. De afgelopen week was, zoals verwacht, weer een beetje een rommelige week qua eten. Dat is bij ons meestal zo tussen Kerst en Oud-en-Nieuw. De gerechten bestaan dan vooral uit dingen die we nog opmaken van de Kerst en improvisaties met ingrediënten die we nog in huis hebben.

Restjes van de Kerst

Op zaterdag-, zondag- en maandagavond aten we restjes van het Indonesische en Chinese eten dat we met de kerst hadden besteld. Altijd lekker en snel klaar.

Restjes Indonesisch, Week 53 - 2020

Spruitjes en courgetteburgers

Ik ging dus op dinsdagavond weer zelf koken. Ik maakte spruitjes met rijst en kerrie erdoor. Voor erbij had ik falafel. Gewoon een lekker en simpel doordeweeks gerecht.

Spruitjes en falafel

Op woensdagavond was het echt improviseren. Ik had nog een courgette en we hadden broodjes en frietaardappelen die echt op moesten. Dus aten we frietjes met courgetteburgers op een broodje. De burgers maakte ik door de courgette grof te raspen en te mengen met ui, bloem en ras al hanout kruiden en edelgistvlokken. Het resultaat was erg smaakvol.

Courgette burgers

Smullend het jaar uit

En toen was het tijd om afscheid te nemen van 2020. Dat deden we op Oudjaarsdag al een beetje met oliebollen uit de Airfryer. Op Oudjaarsavond sloten we het jaar echt af met heerlijk eten van mijn favoriete restaurant, Gezana. We bestellen daar meestal dezelfde Eritrese gerechten: Shiro (met kikkererwten), Tumo Tumo (met linzen) en Bamia (met okra). Het was weer smullen!

Gezana - week 53 - 2020

We hadden nog behoorlijk wat eten hiervan over, dus dat werd het avondeten van vrijdag. Ik maakte er nog wat salade bij en dat was meer dan voldoende. Aangezien die middag ook alweer oliebollen hadden gegeten.

De komende week wordt het iets meer improviseren dan ik had verwacht. Mijn ouders hebben bij hun abonnement van Boerschappen per ongeluk twee boxen gekregen in plaats van één. Omdat ze die mochten houden, hebben we die box grotendeels gekregen. Ik heb dus onverwacht nu heel veel extra groente in huis. Daar gaan we dus de komende eetweek allerlei lekkers mee maken.

Nog de beste wensen voor 2021 en een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie