Recept voor Chinees belegde pannenkoeken

Chinees belegde pannenkoeken

Een paar weken geleden maakt ik Japans belegde pannenkoeken. Nu kies ik voor een andere wereldkeuken om een hartig belegde pannenkoeken op te inspireren. Namelijk de Chinese keuken. Het wordt een pannenkoeken met heel veel verschillende groentes en super lekkere babi pangangsaus.

Ingrediënten en basisrecepten – Wat heb je nodig?

De basis van dit gerecht zijn natuurlijk de pannenkoeken. In dit recept voor vegan pannenkoeken lees je hoe je die maakt. Ik heb voor deze variant de amandelmelk vervangen door ongezoete sojamelk en de volkorenbloem gebruikt.

Verder serveer ik dus babi pangangsaus bij deze pannenkoeken. In dit recept voor vegan babi pangang lees je hoe je deze saus maakt.

Verder heb je voor dit gerecht nodig:

2 winterpenen
Een halve prei
Een kwart Chinese kool
100 gram taugé
30 gram alfalfa

De hoeveelheden zijn voldoende om 6 – 7 pannenkoeken te beleggen.

Chinees belegde pannenkoeken maken – Bereiding

Ik zorg bij dit gerecht dat ik eerst de babi pangangsaus klaar heb. Die hoef ik dan tegen de tijd dat ik de laatste pannenkoeken bak alleen nog maar even door te warmen.

Babi pangang saus

Daarna maak ik het beslag voor de pannenkoeken en snijd ik de groentes. De prei snijd je in ringen en de winterpenen en de Chinese kool in dunne reepjes.

Zet de groente apart tot je ongeveer halverwege bent met het bakken van de pannenkoeken. Verhit dan in een wok of hapjespan een klein beetje olie. Voeg de reepjes winterpeen toe en bak deze een paar minuten. Doe er vervolgens de prei en Chinese kool bij en bak dat nog 10 minuten door. Voeg tot slot de taugé toe en verwarm die nog een paar minuten mee. Probeer dit zo te timen dat de groente ongeveer tegelijk met de laatste pannenkoek klaar zijn.

Chinees belegde pannenkoeken

Om de Chinees belegde pannenkoeken op te bouwen, schep je eerst wat van het groentemengsel op de pannenkoek. Strooi er een beetje alfalfa overheen. Tot slot schep je er de babi pangang saus overheen.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord