Keukenneusje’s eetoverzicht #39 – 2020

Improvisatiegerechten - week -39 -2020

Het was een week met veel wok en improvisatiegerechten. Het gerecht van zaterdagavond was het enige wat ik echt vooraf had gepland bij het boodschappen doen. De rest heb ik een beetje bij elkaar bedacht met alle ingrediënten die we hadden. Ik koop altijd veel groente bij de weekboodschappen, dus gelukkig was er steeds genoeg gezonds om uit te kiezen.

Chinese pannenkoeken en sushibowl

Op zaterdagavond aten we pannenkoeken met een Chinees tintje. Ik belegde ze met gewokte groente (wortel, prei, Chinese kool en taugé. Verder deed ik er een beetje alfalfa op en zelfgemaakte babi pangang saus. Echt weer een lekker combinatie!

Chinees belegde pannenkoeken

Het was alweer lang geleden dat we pokébowl of sushibowl hadden gegeten. Dus besloot ik die zondagavond sushibowls te maken. Als toppings op de sushirijst had ik komkommer, radijs, avocado, mango en tofuzakjes (verkrijgbaar bij de toko). Ook dat was weer smullen.

Sushibowl -202009

Improviseren

Het gerecht van maandagavond was echt zo’n ratjetoegerecht. Ik bakte de groente op die ik nog over had van de pannenkoeken van zaterdag. Voor erbij had ik gebakken krieltjes uit de Airfryer.

Improvisatiegerechten - 1- week 39 - 2020

Dinsdagavond was ook een improvisatie qua eten. Ik maakte kikkererwtenpasta met een saus van geraspte courgette, spinazie, gepureerde avocado en een beetje vegan pesto.Voor mijzelf had ik er nog wat zongedroogde tomaatjes op gedaan.

Wokken en frietjes

Ook de dagen daarna stonden vooral in het teken van alle groente opmaken die we nog hadden. Ik bakte woensdagavond de Chinese kool die we nog in huis hadden met rijst en zwartebonensaus en een rode peper. Voor erbij hadden we gegrilde aubergine met miso.

Improvisatiegerechten 2 - week - 39 - 2020

Van de rijst met Chinese kool hadden we nog behoorlijk wat over. Dat warmde ik daarom donderavond opnieuw op, met paksoi erdoor.

Friet en bofkipburger

Op vrijdagavond aten we zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer met vegan bofkipburgers van De Vegetarische Slager en een beetje salade met knoflooksaus erbij. Een prima begin van het weekend en voor ons twee weekjes vakantie. We gaan vandaag een paar daagjes naar Drenthe. Wat we daar allemaal voor lekkers eten, lees je in het overzicht van volgende week.

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie