Recept voor Indonesische loaded fries

Vegan Indonesische loaded fries

Experimenteren met ingrediënten voor op friet. Zo kun je mijn loaded fries project het beste omschrijven. Elke keer verzin ik een nieuwe combinatie van ingrediënten gebaseerd op weer een andere wereldkeuken. Deze keer was het de beurt aan de Indonesische keuken. Dat betekende natuurlijk dat er sowieso satésaus op de frietjes moest. En tempeh, wat dat kom je ook vaak tegen in Indonesische gerechten. Deze Indonesische loaded fries zijn wel wat minder spannend dat de eerdere load fries die ik maakte, want het is vooral friet satésaus. Maar de totale combinatie was in elk geval weer om van te smullen.

Ingrediënten Indonesische loaded fries – Wat heb je nodig?

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 500 gram dunne frietjes
  • 250 ml satésaus (meer mag natuurlijk ook als je dat lekker vindt)
  • 200 gram tempeh
  • 2 theelepels satékruiden
  • Taugé
  • 2 lente-uitjes
  • 3 eetlepels mayonaise of fritesaus
  • 1 eetlepel Tahini
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Gebakken uitjes (naar smaak)

Indonesische loaded fries maken – De bereiding

Deze Indonesische loaded fries zijn eigenlijk heel gemakkelijk te maken

Begin met het bereiden en marineren van de tempeh. Hiervoor snijd je de tempeh in blokjes. Meng een eetlepel zonnebloemolie met de satékruiden en laat de blokjes hier minimaal tien minuten in marineren.

Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes en zet dit apart

Maak ook alvast de sesammayonaise. Hiervoor meng je de mayonaise of fritessaus met de tahini en het sesamzaad. Zet de gemengde saus in de koelkast tot je deze nodig hebt.

Verhit in een koekenpan of hapjespan wat olie en bak hierin de tempeh blokjes. Roer ze af en toe goed om. Het bakken duurt ongeveer 15 minuutjes.

Ondertussen warm je in een pannetje de satésaus op. Je kunt deze trouwens ook heel gemakkelijk zelf maken. Verwarm dan in een pannetje 200 ml ongezoete sojamelk. Draai het vuur laag als het tegen de kook komt en roer er een paar eetlepels pindakaas doorheen. Houd hierbij in de gaten dat de saus niet te dik wordt. Dus voeg de pindakaas in kleine beetjes toe. Roer er tot slot een eetlepel ketjap door. Wil je wat meer pit in je saus? Meng er dan een fijngesnede chilipeper door.

Indonesische loaded fries

Indonesische loaded fries opbouwen

Als je de frietjes gebakken hebt en alle ingrediënten klaar zijn, kun je de Indonesische loaded fries gaan opbouwen. Dit doe je als volgt:

  1. Doe de friet in een ovenschaal.
  2. Verdeel er de tempehblokjes overheen
  3. Schenk de satésaus over het geheel. Zorg dat de saus hierbij netjes verdeeld is over de hele schaal.
  4. Schep er de sesammayonaise op en verdeel dit ook over de hele schaal
  5. Strooi de lente uitjes erover en wat handjes taugé,
  6. Tot slot garneer je het nog met wat gebakken uitjes.

Smullen maar!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie