Aubergine schnitzels recept

Aubergine schnitzels

Vegan schnitzels kun je op verschillende manieren maken. Ik kies regelmatig voor alternatieven met groente, zoals deze bloemkool schnitzels. Maar ook aubergine is erg geschikt om te paneren. Ik vind bij aubergine schnitzels paneren met panko in plaats van paneermeel het lekkerst, omdat het dan net wat knapperiger wordt en meer structuur heeft. Voordeel van de aubergineschnitzels is ook dat je ze niet echt frituurt, maar in de oven bakt. Zo worden ze minder vet.

Voor het paneren gebruik je normaal natuurlijk ei, maar je kunt ook gemakkelijk op een vegan manier paneren, door plantaardige melk of dit mengsel van bloem, maïzena en water.

Ingrediënten voor vegan aubergine schnitzels

Voor 2 personen (4 dunne schnitzels) heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 theelepel knoflookpoeder (of 1 teen knoflook, geperst)
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepel van elk voor tijm, rozemarijn en en oregano
  • 60 gram panko
  • 50 ml sojamelk
  • 1 theelepel maïzena
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
Aubergine schnitzels

Aubergine schnitzels maken – Bereiding

Snijd als eerste de aubergine in de lengte in 4 plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en strooi wat zout op de aubergine plakken. Het zout is om het vocht zoveel mogelijk uit de aubergine te trekken.

Laat de aubergine plakken 10 minuten staan.

Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden en bereid je de spullen voor het paneren voor.

Neem drie bakken of diepe borden die groot genoeg zijn om de plakken aubergine er plat in te kunnen leggen. Vul 1 bak met de bloem, knoflookpoeder en kruiden en meng dit goed door elkaar. De tweede bak vul je met het mengsel van de sojamelk en maïzena. En de derde bak vul je met de panko.

Als de aubergines 10 minuten gestaan hebben, veeg je het zout eraf en dep je ze droog met wat keukenpapier of een schone theedoek.

Verhit een de olijfolie in een koekenpan.

Haal nu elke plak aubergine door het bloemmengsel, de sojamelk en de panko en bak de plakken 5 minuten in de olie. Leg ze vervolgens weer op de bakplaat met bakpapier.

Bak de aubergineschnitzels tot slot nog 15 minuten in de oven.

Tip! Serveer de aubergineschnitzels met frietjes en salade.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.