Vegan eivervanger voor paneren

Bloemkool katsu met vegan eivervanger voor paneren

Alles waar je een paneer laagje omheen doet en frituurt, smaakt lekker. Ik maak zelf bijvoorbeeld ook graag af en toe een bloemkool schnitzel. Maar ik had eigenlijk nog geen vervanger voor het ei dat je gebruikt voor paneren. En dat is nu wel essentieel als je wilt dat het paneerlaagje blijft plakken. Ik was dan ook heel blij toen ik in het kookboek Vegan Japaneasy kocht dit heel gemakkelijke recept voor een vegan eivervanger tegenkwam. Ik heb uitgeprobeerd en het werkte echt fantastisch.

Ingrediënten voor eivervanger bij paneren

Ik geef je hier de verhoudingen van dit recept voor een vegan eivervanger voor paneren, zodat je het gemakkelijk kunt aanpassen voor de hoeveelheid die je nodig hebt.

  • 4 delen bloem (ter vervanging van 4 eieren heb je 100 gram nodig)
  • 1 deel maizena (ter vervanging van 4 eieren heb je dus 25 gram nodig)
  • 8 delen water (bij vervanging van 4 eieren, dus 200 ml)

Vegan eivervanger voor paneren maken

Je maakt deze eivervanger heel gemakkelijk: je mengt eerst de bloem en maizena door elkaar. Daarna voeg je het water toe. Hierbij moet je goed roeren, zodat je geen klontjes in het beslag hebt.

Voor de rest van het paneer proces gebruik je de hoeveelheden bloem en paneermeel /broodkruim die je normaal ook gebruikt.

Tip! Ik vind het altijd lekker om in mijn paneerlaagje wat kruiden te verwerken. Deze meng ik door de bloem.

Wat mij betreft is dit een goede vegan eivervanger die je eigenlijk alle soorten gepaneerde gerechten kunt gebruiken. Hier ga ik zeker nog heel vaak plezier van hebben en ik hoop jij ook.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie