Keukenneusje’s eetoverzicht #25 – 2020

Mexicaanse gerechten - Week 25 -2020

Stond er vorige week nog voornamelijk Aziatisch en Italiaans op het menu, deze week gingen we voor Mexicaans. Met een klein uitstapje naar Afrika en wat geïmproviseerde gerechten.

Eritrees en Mexicaans

Op zaterdagavond haalde we namelijk Eritrees Eten af bij Gezana in Eindhoven. Dat blijft toch altijd echt super lekker!

Gezana juni 2020

Daarna gingen we over op Mexicaans getinte gerechten. Of nou je eigenlijk meer Mexicaanse fusion. Op zondagavond maakte ik namelijk Mexicaanse pizza met tomatensaus., kidneybonen, avocado, gegrilde vegetarische stukjes en tortillachips. Heel lekker! Alleen over de bodem ben ik nog niet helemaal tevreden. Dat blijft voorlopig nog even oefenen.

Mexicaanse gerechten weel 25 - 2020

Loaded fries en improvisatie gerechten

En maandagavond aten we opnieuw Mexicaans. Deze keer loaded fries geïnspireerd op mijn favoriete nachobowl combinatie bij Chidoz. Namelijk met tortilla chips, zoete aardappelfriet, zwarte bonen, guacemole en basilucum-knoflook mayonaise.

Dinsdagavond stond er een geïmproviseerd gerecht op het menu. Ik maakte gegrilde aubergine met miso, met daarbij broccoli en falafel. Lekker en gezond!

Eten weekoverzicht 25 -2020

Die extra groente mocht ook wel, want de volgende dag aten we frietjes van de friettent in het dorp. Dus dat hadden we nu mooi de dag ervoor al een beetje gecompenseerd 🙂

Op donderdagavond hadden we opnieuw een improvisatie gerecht. Ik maakte rijst met paksoi en courgette in zwartebonensaus.

Toch nog een beetje Mexicaans

We sloten de eetweek op vrijdag af met opnieuw een Mexicaans tintje… Namelijk taco’s met zoete aardappel, bloemkool en paprikasaus. Hiervoor gebruikte ik dit recept van Ohmyfoodness.nl. De crème fraiche heb ik vervangen door een beetje haverroom van het merk Oatly.

Taco's met bloemkool en zoete aardappel

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie