5 heerlijke vega(n) gerechten met pasta

Linguine met courgette, spinazie en olijven

Toen ik twee weken geleden op vrijdag mijn wekelijkse boodschappen deed, schrok ik me een ‘hoedje’. Ineens was het hamsteren dan toch echt begonnen. Natuurlijk ben ik hier op tegen en vind ik dat we met zijn allen ervoor moeten zorgen dat iedereen gewoon boodschappen kan doen. Maar als je dan toch al die pakken pasta in de kast hebt staan, kun je ze maar beter gebruiken, zodat straks niets alles weggegooid wordt.

Daarom deel ik in deze blogpost een aantal lekkere vega(n) pastagerechten die gemakkelijk te maken zijn. In bijna alle recepten zit ook nog eens lekker veel groente, dus ze zijn lekker en gezond!

Overzicht gerechten met pasta

Vegan of vegetarisch?

Verder zijn alle recepten vegetarisch. In de basis zijn ze ook vegan, maar dat hangt er natuurlijk wel vanaf welke pasta je gebruikt. Sommige pastasoorten worden namelijk met ei gemaakt.

Het kan met elke pasta!

Natuurlijk kun je de meeste pasta gerechten die ik hier deel gewoon maken met de pasta die je zelf wilt. Maar de pasta uit het betreffende recept vind ik er zelf het lekkerste bij.

Bonus pastagerecht! Vegan lasagne

Dit gerecht is iets meer werk om te maken, maar zeker heel lekker. Een ideaal pastagerecht voor in het weekend. En aangezien de oven het meeste werk doet, valt wat je zelf moet doen ook wel weer mee.

Ik ben benieuwd wat je van deze gerechten vindt? En heb je zelf nog een heerlijk pastarecept? Deel het dan in een reactie onder dit artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.