Snelle vegan pasta met rode pesto en veldsla

Pasta met rode pesto en veldsla

Sinds ik dit blog heb, ben ik heel veel bezig met het bedenken van nieuwe gerechten om uit te proberen. En dat is goed, want ik houd van koken en nieuwe dingen proberen en dit blog is een mooie stimulans om zo creatief met eten bezig te blijven. Maar soms vergeet ik daardoor de simpele gerechten die ik eigenlijk misschien nog wel het lekkerste vind. Zo at ik laatst weer eens een heel eenvoudige pasta met salade en stokbrood en daar heb ik zo van genoten. Dat was echt een eyeopener om ook de gemakkelijkere, snelle gerechten te blijven waarderen.

Daarom deel ik vandaag dit recept met jullie, want het is super lekker en ideaal als je eens keer niet zo lang in de keuken wilt of kunt staan. Je bent gegarandeerd binnen een kwartiertje klaar en je hebt maar weinig ingrediënten nodig.

Ingrediënten voor deze snelle vegan pasta

Voor 2 personen heb je nodig:

2 sjalotjes
1 rode paprika
2 tomaten
180 gram pasta (ik heb penne gebruikt)
Basilicum
80 gram rode pesto
80 gram veldsla
Eventueel stokbrood voor erbij

Snelle pasta met rode pesto en veldsla maken

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Ondertussen snipper je de sjalotjes en snijd je de paprika en de tomaten in blokjes.

2. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Voeg daarna de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten mee.

3. Scheur ondertussen de blaadjes basilicum (zoveel als je lekker vindt) in stukjes.

4. Doe de gekookte pasta en de rode pesto bij het tomatenmengsel in de pan. Schep goed om en laat nog een minuut mee verwarmen.

5. Verdeel de veldsla en de pasta over de borden en garneer met de basilicum. (zoals je op de foto ziet, was ik lui en heb ik de pasta en de salade los geserveerd)

Serveer eventueel nog stokbrood bij.

Pasta met rode pesto en veldsla

Eet smakelijk! 

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord