Vegetarische bapao broodjes test

Vegan bapao Boon

Het assortiment vegetarische bapao broodjes is de laatste tijd flink uitgebreid. Eind vorig jaar kwam De Vegetarische Slager al met een No Beef Bapao en vorige maand kwam Boon met maar liefst drie vegetarische bapao’s. Met zoveel keuze werd het natuurlijk tijd voor een smaaktest. Ik proefde samen met Jordan vier bapao broodjes, de drie smaken van Boon en de Vegetarisch Bapao Excellent van Mayam. Deze laatste komt uit de vriezer.

Omdat Jumbo het bapaobroodje van De Vegetarische Slager niet verkoopt, kon ik die deze rond niet meenemen. Maar daar kom ik later in dit artikel nog even op terug.

Update 25 mei 2021: Inmiddels heeft Boon in plaats van de bapao broodjes met de drie kleuren, twee nieuwe bapao broodjes uitgebracht. Een Marokkaanse en een Mexicaanse. Deze heb ik inmiddels ook geproefd. Dus daar begin ik deze review nu mee.

Vegan bapao broodjes van Boon

Ik vind het stiekem wel jammer dat Boon de gekleurde broodjes niet meer heeft, want die zagen er natuurlijk wel heel vrolijk uit. Maar misschien zijn de nieuwe broodjes wel net zo lekker?

Boon bapao Mexicaans

De Mexicaanse variant is uiteraard met kidneybonen erin. Ik vind de smaak best ok, maar de kruiden komen in dit broodje wat minder goed uit de verf. Het had een klein beetje meer pit mogen hebben.

Bapao broodjes Boon

Boon bapao Marokkaans

De Marokkaanse bao-variant is een stuk lekkerder. Ik houd heel erg van deze kruiden. Het lijkt een beetje op ras-el-hanout. Daarnaast zitten er nog veel meer verschillende groente in dit broodje dan in de Mexicaanse. Kortom, van de bapao-broodjes van Boon, is de Marokkaanse mijn nieuwe favoriet.

Bapao broodjes met een kleurtje van Boon

Hieronder lees je nog even kort wat ik destijds van de gekleurde bapaobroodjes van Boon vond.

Rood

Het rode broodje heeft de smaak chili. Ik vind dit broodje erg lekker. De vulling is goed kruidig. Ik had verwacht dat het ook een zoete smaak zou hebben, zoals vaak het geval is bij dingen die naar chili smaken. Dat viel gelukkig reuze mee. Ik vond dit rode bapao broodje daardoor echt verrassend lekker.

Groen

Het volgende vegetarische bapao broodje in deze test, is de groene met ketjap smaak. Deze smaak komt wel het dichtst bij wat je verwacht van een bapao broodje. Jordan vond deze ook de lekkerste van de drie Boon-broodjes. Voor mij is het een nek-aan-nek-race tussen rood en groen, maar ik denk toch dat rood nipt wint.

Vega bapao Boon

Geel

Het laatste bapaobroodje van Boon in deze test, is de gele met saté smaak. Ik had hier hoge verwachtingen van, want ik vind saté echt heel lekker. Het broodje was ook zeker weer erg lekker en heeft een goede saté smaak. De pinda-smaak had alleen nog wel wat sterker gemogen van mij.

Ik was al met al zeer blij verrast, omdat ik bij bonen toch een wat meliger smaak en mondgevoel had verwacht. Maar alledrie de broodjes zijn gewoon echt lekker.

Bapao vegetarisch

Vegetarisch Bapao Excellent van Mayam

Het laatste vegetarische bapao broodje in deze test was de Vegetarische Bapao Excellent van Mayam. Het broodje ziet eruit als een echt bapao broodje en zo smaakt het ook. De vulling smaakt ook zoals je van een vegetarisch bapao broodje verwacht, gevuld met groentes die je veel tegenkomt in de Chinese keuken, zoals witte kool. Dit broodje vind ik ook de lekkerste uit de test. Zonder afbreuk te doen aan de broodjes van Boon, maar deze klopt gewoon het best met wat ik verwacht als ik een broodje bapao wil eten.

Bapao Vegetarische Slager

Bapao van De Vegetarische Slager

En het broodje van De Vegetarische Slager dan? Dit broodje zat dus niet in deze test. Maar we hebben dit broodje helemaal aan het begin van het jaar uitgeprobeerd. Wat ik me ervan kan herinneren, vond ik het een lekker broodje. De ketjap smaak was wel iets te zoet naar mijn smaak, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Verder is het echt een lekker broodje, maar ik zou toch liever de rode bapao van Boon eten of het broodje van Mayam.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord