Het was een week met best veel frietjes haha. Het begon nog allemaal redelijk gezond, maar de laatste twee dagen waren toch echt niet de meest verantwoorde qua eten.
Gemengd week: friet en sushibowl
We startten vorige week zaterdagavond al direct met frietjes, namelijk loaded fries met zelfgemaakte guacamole en kipshoarma van De Vegetarische Slager. Echt heel lekker. Gelukkig hadden we ‘s-middags salade met linzenpasta als lunch gehad, dus het was toch best een gezonde dag.
Op zondagavond hadden we wel veel groente. We aten een sushi bowl met verkruimelde, gebakken tofu, sojabonen, komkommer en zeewier. Dat was ook weer erg lekker. Het recept hiervoor komt uit de Allerhande van deze maand.
Uit eten
We hadden deze week op maandagavond onze bioscoopavond. Van tevoren aten we in de stad bij Happiness Kitchen. We kozen allebei voor een falafel bowl met hummus, geroosterde kikkererwten, avocado, spinazie en tomaat. De falafel was gemaakt van zoete aardappel.
Op dinsdagavond aten we zelfgemaakte nasi met vegetarische saté van Mora en een gebakken eitje erover. Altijd lekker natuurlijk en gewoon heel simpel.
Heel veel frietjes
Omdat ik woensdagavond na het werk geen zin had om te koken, besloten we toch maar naar de friettent te gaan in het dorp.
Maar op donderdagavond stond er ook al weer friet op tafel. We hadden vrienden op bezoek en aten shoarma, pitabroodjes en friet. Voor ons maakte ik natuurlijk vegetarische shoarma, gemaakt van tempeh.
Toch nog groente
Als afsluiter van deze eetweek hadden we toch wel waar wat groente. We aten Thaise roerbak groente met noedels en een ei erbij.Ik heb hiervoor ook een recept uit de Allerhande gebruikt, maar het had eigenlijk nog wel wat kruidiger gemogen. Het was wel flink pittig, maar dat was ook de enige smaak die je proefde. Volgende keer beter dus.