Weekoverzicht #36

Header wk 3

Het was ook deze week weer een beetje hectisch qua eten. We hadden doordeweeks vaak dingen te doen te doen ‘s-avonds, waardoor we niet thuis uit aten. In het weekend heb ik nog wel even lekker uitgebreid gekookt gelukkig.

Bowls en burgers

Zoals ik al eerder heb verteld in de weekoverzichten, maak ik de laatste tijd graag bowls. Klinkt apart, maar het zijn eigenlijk gewoon gerechten in een kom. Afgelopen zaterdag maakte ik een Japanse bowl met sushirijst, tofu in teriyakisaus, sojabonen en zeewier. Lekker, voedzaam en gezond.

Japanse bowl en Indiase burger

Ook wil ik de komende tijd weer wat vaker experimenteren met vegetarisch burgers, geïnspireerd op keukens uit verschillende landen. Op zondag maakte ik een Indiase burger van kikkererwten, linzen en koriander. Als sausje had ik een zelfgemaakte mango chutney. Van allebei de gerechten uit het weekend verschijnt er binnenkort nog een recept op dit blog.

Snelle gerechten

Maandagavond liep een beetje anders dan gepland. Jordan was namelijk ziek en ik had ‘s-avonds na het werk een borrel van een collega. Ik heb het niet al te laat gemaakt en eenmaal thuis even snel een pasta gemaakt met paprika, tomaat en rode pesto.

Snelle pasta en groenteballetjes met sperziebonen

We hadden op dinsdagavond weer een vrij simpel gerecht als avondeten. Ik maakte groenteballetjes met gebakken aardappeltjes en sperziebonen met een kerriesausje.

Friet en sushi

Omdat we woensdagavond weer naar de bioscoop gingen en film al vroeg begon, aten we even snel een frietje in de stad.

Friet en sushi

Donderdagavond aten we ook niet thuis. We hebben sinds kort in Nuenen een sushi afhaalrestaurant en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. We aten dus sushi bij Jordan zijn ouders. Wij hadden allebei een veggieset en een veggieroll om te delen. De sushi was wel lekker, maar niet heel verrassend. Ze hebben bij dit restaurant ook de mogelijkheid om zelf je eigen sushi roll samen te stellen. Dit gaan we de volgende keer uitproberen.

‘Curry’

We sloten deze eetweek op vrijdagavond af met een curry-gerecht. Ik maakte een curry met spinazie, aardappelen en rijst. Omdat Jordan er deze week is achter gekomen dat de buikpijn die hij had waarschijnlijk komt door het eten van tomaten, hebben we die voorlopige even van het menu geschrapt. Maar ja, deze curry hoort eigenlijk wel met tomaat, zodat je met de kruiden een curryachtig sausje krijgt. Ik heb nu dus geïmproviseerd en alleen de ui, knoflook en kruiden gebruikt voor bij de aardappelen en spinazie. Voor mijzelf heb ik op mijn bord er nog wat cherrytomaatjes bij gedaan. Het was toch nog lekker gerechten met typische Indiase smaken. Alleen had het dus niet de structuur van een curry.

Spinazie-aardappel curry

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie