Weekoverzicht #21

R

Ja, daar is ie weer! Een nieuw weekoverzicht van Keukenneusje.nl. De afgelopen weken zijn er geen weekoverzichten verschenen, omdat we op vakantie waren in Taiwan. Ik had daar helaas niet de mogelijkheid om mijn blog te beheren en dus heb ik geen artikelen geplaatst. Maar niet getreurd, al het lekkere eten uit Taiwan komt vanzelf nog een keertje aan bod op dit blog. Maar voor nu ga ik het dus hebben over de afgelopen week. Of eigenlijk ga ik iets langer terug, namelijk naar vorige week dinsdagavond.

Short recap van de eerste dagen

De eerste dag dat we terug zijn van een grote vakantie staat er meestal gewoon friet op het menu. En na bijna drie weken in Azië kon ik een frietje mayo ook wel echt goed waarderen. Maar voor de rest van de week wilden we toch wel graag weer veel groente. We kozen voor de makkelijke weg en aten Thaise wokgroente met gele rijst op woensdag.

Frietjes met Thaise wokgroente

De dag erna gingen we naar de film Deadpool 2 in Eindhoven en besloten we daarna bij Eritrees restaurant Gezana te eten. Altijd goed natuurlijk. Op vrijdagavond aten we Chineese wokgroente met noedels en een eigen gemaakte woksaus.

Gezana en Noedels met Chinese wokgroente

Mijn eerste Taiwanese homecooking

En toen waren we dus waar normaal altijd mijn weekoverzichten beginnen: op zaterdag. Ik maakte meteen maar mijn eerste Taiwanese gerecht voor dit blog, namelijk: Scallion pancakes. Deze pannenkoekjes zijn wel een beetje bewerkelijk om te maken, maar het resultaat was zeer geslaagd. Echt heel lekker. Het recept vind je hier: Taiwanese lente ui pannenkoekjes.

Lente ui pannenkoekjes

Op zondagavond maakte ik een lekkere groente pizza met spinazie, broccoli, basilicum en champignons. Ondanks dat de broccoli een beetje aangebrand was in de oven, was de pizza echt heel lekker.

Pizza spinazie, broccoli, champignons

 

Oops… Keep forgetting the pictures

Dat ik nog niet helemaal in blogritme zat blijkt wel uit de volgende foto’s. We sloten het lange Pinksterweekend op maandagavond af met een ‘barbecue’ (eigenlijk op grill plaat) bij mijn schoonouders. En ik ben dus vergeten een foto te maken van het eten. Zoals je ziet, was het al bijna op toen ik de foto maakte. Maar gelukkig heb ik wel een foto voor jullie van het toetje, met een stukje appeltaart die ik zelf heb gemaakt.

Grill en Mexicaans

En op dinsdagavond vergat ik vrolijk weer opnieuw om een foto te maken. We aten wraps met Mexicaanse wokgroente. We hadden nog wat tortilla chipjes over aan het einde, dus heb ik die nog maar één op het bord gelegd om geen leeg bord te hoeven fotograferen.

Simpel en lekker

Hé een oude bekende :-). Op woensdagavond aten we een ramen. Dit is een gerecht dat wel heel vaak terugkomt bij ons op het menu. Deze keer zaten er wel wat andere groente in de noedelsoep, namelijk: little gem sla, mais en champignons.

Ramen, burgers en shoarma

Op donderdagavond aten we veggie burgers op een Italiaanse bol met aardappelpartjes uit de oven.

Ik sluit dit weekoverzicht af met een gerecht dat Jordan heel graag weer op het menu wilde na de vakantie: shoarma met frietjes. Natuurlijk wel vegetarische shoarma, gemaakt van tempeh. En ja, ook hier had ik al een paar happen genomen voor ik de foto nam. Hopelijk gaat het volgende week beter met de eetfoto’s.

 

Geef een reactie