Review donuts van Dunkin’ Donuts

Dunkin' Donuts

Eindhoven heeft sinds het begin van deze maand een vestiging van Dunkin’ Donuts. Ik was wel heer erg benieuwd, maar we besloten toch de eerste weken af te wachten tot het wat minder druk zou zijn. Eind april was het dan zover: we kochten een aantal donuts om uit te proberen. En natuurlijk is het mooi meegenomen voor een review op dit blog. We kochten een doos met verschillende donuts. Je betaalt hiervoor tien euro. Ik koos een aantal smaken waarvan ik hoge verwachtingen had: stroopwafel en appeltaart. Jordan koost direct voor de Cookie Monster donut en de Strawberry Rainbow. En dit vulden we aan met een speculoos donut en een croissant donut.

Dunkin’ Donuts Stroopwafel donut

De eerste donut die proefde was de stroopwafel donut. Ik had hier hoge verwachtingen van, want stroopwafels zijn mijn favoriete koekjes. Helaas bleek dit een tegenvaller. De donut smaakte niet echt naar stroopwafel. Er zat wel een beetje caramel of stroop binnenin, maar het smaakte meer koffie-achtig dan echt naar stroopwafels. Toch was het al met al wel een lekkere donut, dus daar valt niets van te zeggen. Ik had alleen iets anders verwacht. Gelukkig zat er nog een klein stroopwafeltje op de donut, zodat ik toch nog een beetje de smaak had waarop ik had gehoopt.

Stroopwafel donut en Cookie Monster Donut

Cookie monster donut van Dunkin’ Donuts

Jordan startte met de cookie monster donut. En dit was achteraf ook zijn favoriet. De donut smaakte precies zoals hij had verwacht. Gewoon een standaard donut, zoet en een beetje vanille-achtig. Ik vond ‘m eigenlijk echt te zoet. Maar Jordan houdt toch altijd meer van zoete dingen dan ik, dus dat kan wel kloppen haha.

Dunkin’ Donuts Croissant Donut (Cronut)

‘s-Avonds besloten we als toetje nog een donut te eten. Ik ging voor de croissant donut. Dit was sowieso de eerste keer dat ik een cronut probeerde en ik verwachte een donut van bladerdeeg. Dat was niet helemaal wat ik kreeg. Het deeg was wel een beetje harder dan normaal voor een donut, maar de lagen waren veel te dik om op bladerdeeg te lijken. De donut had bovenop een chocoladelaag een was gevuld met jam. Hierdoor was hij wel lekker, maar ook deze veel een beetje tegen.

Croissant donut en speculoos donut

Speculoos donut van Dunkin’ Donuts

Jordan ging voor de speculoos donut als toetje. Hij vond deze niet zo heel bijzonder. Gewoon een donut met karamel erop. De karamel was voor mij een reden om een juist wel lekker te vinden. Ik had deze graag gehad op de stroopwafel donut, dan had het voor mijn gevoel helemaal geklopt. De speculoos in de koekkruimels op de donut proef je niet zo heel goed.

Oma’s appeltaart donut

De volgende dag aten we de laatste twee donuts. De appeltaart donut lijkt een beetje op een appelbeignet aan de buitenkant. Het is meer een donutbol, gevuld met een appelvulling. De vulling smaakt als appelmoes. Er had van mij meer kaneel doorheen gemogen en misschien zelfs rozijnen om echt een appeltaart smaak te geven. Ik vond deze eigenlijk ook weer tegenvallen ten opzichte van wat ik had verwacht.

Oma's appeltaart donut en Strawberry Rainbow donut

Dunkin Donut’s Strawberry Rainbow donut

Deze donut ziet er precies zo uit als je verwacht bij een aardbeien donut, roze glazuur van buiten. Omdat er verder geen vulling in zit, smaakt de donut helaas niet echt naar aardbei. Gewoon een prima donut wederom, maar niet echt bijzonder.

Conclusie Review Dunkin’ Donuts

Ik vind het echt heel jammer om op te moeten schrijven, maar de donuts vielen eigenlijk heel erg tegen. Misschien is dat ook een beetje mijn eigen schuld en had ik gewoon echt teveel verwacht. Het blijven natuurlijk fabrieks donut’s geproduceerd voor een grote keten. En het zijn ook prima donuts. Zeker minder vettig als die je in de supermarkt koopt en ze zijn lekker van smaak. Maar ik had echt meer verwacht van de speciale smaakjes. Achteraf gezien, teveel.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

One Reply to “Review donuts van Dunkin’ Donuts”

  1. Sandra Maasland zegt: Beantwoorden

    dunkin donuts is een hele slechte zaak ik was bij dunken donuts en ik moest eerst een half uur wachten tot ik aan de beurt was en er waren maar 4 mensen voor mij. toen ging ik bestellen en het meisje bij de kassa keek me niet eens aan, ze was met medewerkers aan het praten terwijl ik aan het bestellen was de donuts waren opzicht wel lekker maar dat is ook het enigste wat nog een beetje goed is

Geef een reactie