Review Vegan donuts van Dunkin’ Donuts

Vegan donuts van Dunkin' Donuts

Begin deze maand introduceerde Dunkin’ Donuts een flink assortiment aan vegan donuts. We besloten direct een doos te bestellen, die de volgende dag werd bezorgd. Je kunt bij Dunkin’ Donuts uit 43 vegan smaken kiezen. Wij hielden het voor deze eerste keer bij twaalf. Ik heb niet alle twaalf de donuts zelf geproefd, maar het grootste deel wel. Ik zal me in deze review beperken tot de donuts die ik zelf heb geproefd.

Algemeen oordeel Dunkin’ Donuts vegan donuts

De doos met donuts werd bezorgd via PostNL. De donuts waren netjes verpakt en ook allemaal helemaal intact. De geur als je de doos opent is ook heel lekker. Ik rook voornamelijk veel kaneel, omdat we natuurlijk een paar donuts hadden gekozen met kaneel. Qua smaak zijn de donuts wel heel erg zoet, maar ik vind ze zeker lekkerder dan de gewone donuts die ik een paar jaar gelden reviewde voor dit blog. Dat komt misschien ook doordat ik deze keer voor smaken heb gekozen die wat eenvoudiger waren en geen smaken als stroopwafel, speculoos op appeltaart. Waardoor het kon tegenvallen, omdat de smaken niet waren wat ik zou verwachten.

Vegan Strawberry & Cream donut

De aardbeiensmaak van deze donut (linksboven op de foto) is een beetje chemisch, een beetje zoals bij yoghidrink, maar dan iets zoeter. Ik vond het op zich een prima donut, maar niet heel bijzonder. Mijn oordeel is voor deze donut: een 6. Jordan heeft ook de Vegan Strawberry red donut geproefd (tweede rij, helemaal rechts). Die had een sterkere aardbeiensmaak en vond hij wel heel lekker.

Vegan pistache donut Dunkin’ Donuts

Dit was de donut die zowel Jordan als ik direct als eerste kozen, toen we online gingen bestellen. Daarom hadden we er dus ook twee van (bovenste rij rechts). De pistachesmaak viel me niet tegen. Een goede, lekker smaak, zoals pistache-ijs dat ook heeft. Toch was onverwacht een andere donut als mijn favoriet te voorschijn gekomen. Deze donut krijgt van mij een 8.

Vegan cinnamon banana donut

Deze donut, de tweede van de bovenste rij, was een beetje een risico. Ik ben namelijk niet per sé een liefhebber van bananensmaak in baksels. Ik houd wel van bananabread en andere baksels die je gemaakt worden met echte banaan, maar of er bij Dunkin’ Donuts ook echte bananen gebruikt worden in plaats van alleen banaanaroma, durf ik te betwijfelen. Toch vond ik de smaak uiteindelijk best ok. Dus krijgt deze donut een 7.

Vegan donuts van Dunkin' Donuts

Vegan cinnamon swirl donut

Ik houd altijd heel erg van kaneel in baksels. En als ik bijvoorbeeld bij Albert Heijn een donut zou moeten kiezen heb ik het liefst de variant met alleen suiker en kaneel. Dus mijn verwachting van deze donut (tweede rij links) was ook. En die verwachting is redelijk waar gemaakt. De kaneelsmaak is goed. De donut zelf is wat droger en niet zo heel vettig. Maar dat vind ik juist positief. Deze donut krijgt van mij ook een 8.

Vegan rasperry flower Dunkin’Donuts

Deze donut (op de foto op de tweede rij, de tweede van links) is gevuld met frambozenjam. De frambozensmaak vond ik best lekker, maar ik zou achteraf gezien toch liever voor een frambozendonut kiezen, zonder coatinglaagje, omdat hij dan iets minder zoet is. Mijn oordeel voor deze donut is een 6,5.

Vegan vanilla coco donut

Deze donut (derde van links op de tweede rij) is ook heel zoet, maar het vormt een erg lekkere combinatie met de kokos. Deze donut was mijn absolute favoriet uit de set en krijgt dus een 9. De kokossmaak vond ik echt heel lekker.

Vegan coconut island donut

Nog een kokos donut, deze keer met chocolade erbij (onderste rij, de middelste twee). Toch vond ik deze eigenlijk wat minder, omdat de pure chocoladesmaak, een beetje wegneemt van de kokossmaak. Deze donut geef ik het rapportcijfer 7.

Conclusie vegan dunkin donuts review

Al met al ben ik best positief over de vegan donuts van Dunkin’ Donuts. Ik zou mensen wel aanraden om voor eenvoudigere smaken te kiezen. Dus het liefst één of twee smaken gecombineerd, maar niet zoiets als een Speculoos donut. Mijn ervaring leert dat bijvoorbeeld alleen een donut met kokos en vanille, of alleen kaneel of pistache veel beter uit de verf komt qua smaak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.