Vegetarische Griekse Kofta

Griekse kofta (vegetarisch)

Kofta, of eigenlijk köfte, is eigenlijk niet per se een Grieks gerecht. Kofta zijn namelijk gehaktrolletjes die je in verschillende keukens tegenkomt, van de Turkse tot de Griekse en de Perzische. En zelfs in de Indiase keuken komt het voor. Omdat voor dit gerecht de kofta na het bakken in een saus met veel Griekse ingrediënten gaan, heet dit gerecht dus Griekse Kofta.

Voor deze vegetarische variant heb ik het ‘vegetarisch vers gehakt’ van Jumbo gebruikt. Hier zit kippenei eiwit in. Je zou de kofta ook kunnen maken van seitan, als je het echt helemaal vegan wilt maken.

Normaal serveer je dit gerecht met rijst, maar ik heb deze keer gekozen voor bloemkoolrijst.

Ingrediënten Griekse Kofta, vegetarisch

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Een halve rode paprika

Kruidenmix voor door het gehakt:

  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 theelepel komijn

Voor de saus:

  • 250 ml tomatensaus
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje kaneel
Griekse kofta (vegetarisch)

Vegetarische Griekse Kofta maken – Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar en meng dit door het gehakt. Rol hier vervolgens 6 rolletjes van.

Snijd daarna de courgette en aubergine in halve schijfjes en de paprika in blokjes.

Verhit in een grote koekenpan of een wok wat olie en bak hierin de gehaktrolletjes bruin en gaar.

Voeg vervolgens de courgette, aubergine en paprika toe en bak dit nog 2 tot 3 minuten mee.

Meng de tomatensaus met de kruiden en voeg dit toe aan de pan. Breng het aan de kook en laat alles nog 5 minuutjes zachtjes sudderen.

Bak ondertussen de bloemkoolrijst in een koekenpan of wok.

Serveer de bloemkoolrijst met het tomatensaus-groente mengsel erover en verdeel de Kofta rolletjes over de borden.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie