Keukenneusje’s eetoverzicht #29– 2019

Header weekoverzicht 29 - 2019

Het was een bijzondere en diverse week die op soms een beetje anders liep dan gepland. Maar we hebben veel lekkers gegeten en grotendeels ook best gezond.

Kikkererwten en improviseren

Zelfgemaakte hummus en falafel

Zaterdag was het eet thema kikkererwten. Ik maakte zelf hummus voor bij de lunch en als avondeten hadden we zelfgemaakte falafel. Met het vocht dat in de blikken kikkererwten zat, ook wel aquafaba genoemd, maakte ik vegan chocolademousse als toetje.

Het liep op zondagavond een beetje anders dan verwacht. Ik wilde een vegetarische variant met Kip Tandoori maken met bloemkool. Maar de bloemkool bleek bedorven. Dus toen heb ik wat anders geïmproviseerd wat ook heel erg lekker was. Ik heb wat groente gewokt met een currysaus. Dit aten we samen met rijst, wat falafel, naanbrood en een salade van komkommer en wortel met koriander.

Improvisatiegerecht

Vegan maaltijden uit de Toko

We hadden op maandagavond ook een beetje een ander diner dan anders. Een tijdje geleden kochten we bij de toko verschillende vegan klant-en-klare maaltijd producten, zoals verschillende instant noedels en instant maaltijden. We besloten een bak noedels te delen en één van de instant maaltijden met wat extra rijst erbij. De noedels waren glasnoedels met een beetje een pittige smaak en de instant maaltijden waren sojabrokjes in een heel lekkere saus. De noedels vond ik echt heel lekker en Jordan vond de sojabrokjes met rijst het lekkerst, dus in plaats van ieder de helft van beide hebben we uiteindelijk allebei het meeste gegeten van het gerecht dat we het lekkerste vonden.

Toko gerechten -Juli 2019

Frietjes en vegan rendang

Omdat we nog steeds bezig zijn de vriezer leeg te maken aten we dinsdagavond frietjes met vegetarische frikandellen en kroketten. Niet zo heel bijzonder,maar wel lekker.

Frietjes en vegetarische frikandel en kroket

We gingen woensdagavond naar de film The Lion King en vooraf aten we in de stad. Omdat we maandag en dinsdag niet zo heel gezond gegeten hadden, besloten we vandaag wel wat verantwoorder te eten. Dus gingen we naar The Happiness Kitchen. Ik at een broodje met vegan rendang en verschillende groente erop. Jordan had een bowl met salade en ook die vegan rendang erdoor.

Happiness Kitchen - Broodje rendang

Wok en wraps

Op donderdagavond aten we wokgroente met rijst, maar daar ben ik vergeten een foto van te maken.

En op vrijdagavond aten we volkoren wraps met sla, avocado en vegetarische gegrilde stukjes met fajita kruiden en knoflooksaus. Een lekker begin van het weekend :-).

Nog een fijne zondag!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie