Vegan chocolademousse zonder ei en slagroom

Chocolademousse zonder room en in

Chocolademousse zonder (slag)room, zonder ei en zonder melk. Kan dat wel? En is het dan nog wel lekker? Ja, zeker. Ik was zelf ook heel verbaasd en een beetje sceptisch toen ik voor het eerst hoorde over een vegan, lactosevrije chocolademousse. Zeker omdat je de chocolademousse zou moeten maken met het vocht uit een blik kikkererwten. Maar ergens was ik ook nieuwsgierig, dus ik ben het meteen gaan uitproberen. En het werkt dus echt!

Ik kwam op het idee via een video op de Facebookpagina van Lima Bio Food. Hieronder lees je het recept zoals ik dat heb gebruikt. En ik kan alvast verklappen: het is echt heel lekker.

Recept chocolademousse zonder ei en room

Ingrediënten lactosevrije chocolademousse

Met deze ingrediënten maak je 4 porties

250 gram pure chocolade (Tip! In de pure chocolade van het Albert Heijn-merk Delicata zit geen melk)
4 eetlepels havermelk
200 ml sap uit een blik kikkererwten (Ik gebruik het sap uit een blik kikkererwten 400 gram van het merk Bak­tat).
20 gram suiker

Kikkererwtenschuim

Chocolademousse maken zonder room of ei – Bereiding

Zet de kleine pan in een grotere pan met water (de kleine pan mag de bodem en de randen van de grote pan niet raken) en smelt hierin de chocolade samen met 4 eetlepels havermelk. Dit doe je door de pannen op het vuur te zetten. Niet te hoog vuur, want het water mag niet gaan koken. Wel af en toe roeren om te zien of de chocolade mooi smelt.

Vang het sap uit een blik kikkererwten op. (Tip! Doe de kikkererwten zelf in een bakje in de koelkast en gebruik ze later om bijvoorbeeld hummus mee te maken).

Klop met een elektrische handmixer het sap van de kikkererwten tot een schuim. Hier heb je ongeveer 5 minuten voor nodig. Ben jij net zo verbaasd en enthousiast bij het zien hoe het kikkererwtensap echt op schuimt?!

Voeg nog 20 gram suiker aan het schuim toe en mix het geheel nog even goed door.

Doe de gesmolten chocolade in een kom en meng hier schep voor schep het kikkererwtenschuim doorheen.

Verdeel het mengsel over 4 glazen of kommen en laat het een paar opstijven in de koelkast voor je het serveert.

Vegan chocolademousse

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie