Review Tokyo Treat Box Juli 2017

Tokyo Treat Juli 2017

Zoals jullie de afgelopen weken hebben kunnen lezen, ontvangen we nu alleen nog elke maand de Japanse snoep box van Tokyo Treat. En dat is meer dan genoeg hoor. In elke box zitten vijftien snoep- of snack-items. Omdat het een beetje veel is om alles te behandelen zal ik vanaf deze steeds de meeste bijzondere items uit de box meenemen in mijn reviews. Dit zijn de dingen dit echt heel typisch Japans zijn of waar ik bijzonder goede of juist negatieve verwachtingen van had.

Verwachtingen Tokyo Treat Box juli

De box van juli zag er veelbelovend uit. Het thema is Beach Party en er zat veel snoep tussen met zomerse smaken, zoals watermeloen, kokosnoot en ananas. Alleen daar werd ik al heel blij van.

Melon cream soda candy

Melon Cream Soda Candy

Melon cream soda is heel bekend in Japan. Het is een gifgroene frisdrank met meloen smaak en een bolletje vanille ijs erin. De geur is een beetje chemisch en de meloen smaak was minder sterk dan had ik had gehoopt. Het zijn harde zuurtjes met iets wit-cremerigs aan de binnenkant. Mijn hoge verwachting zijn helaas niet waargemaakt. Deze snoepjes vielen een beetje tegen.

One’s Bar Salty Vanilla Chocolate

Salty Vanilla Chocolate

Ik wist niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Witte chocolade met vanillesmaak kan heel lekker zijn, maar is ook vaak veel te zoet. De reepjes zien eruit al KitKat-stips, maar er zit geen koek in, het is gewoon echt een reepje chocolade. Het ruikt heel zoet, maar de smaak was echt een aangename verrassing. Superlekker!

Savory Shrimp Rice Crackers

Savory Shrimp Rice Cracker

Rijstcrackers met garnalensmaak. Het ruikt naar kroepoek. De smaak vond ik niet heel bijzonder, want ik houd niet zo van gepofte rijst. In het boekje bij de Tokyo Treat Box stond dat je ze ook in soep of noedelgerechten kon verkruimelen. Dit hebben we gedaan in een ramen die we afgelopen week aten en dat was echt een succes. Veel lekker dan om ze zo te eten.

Mini Watermelon Choco Chips

Mini Watermelon Choco Cjips

Dit zijn chocolate chip cookies met watermeloen smaak. Dit klinkt vreemd en het is ook wel even wennen, zo’n meloensmaak in een koekje. Maar het blijkt een erg lekkere smaak in combinatie met de stukjes chocolade. Hier werden mijn vriend en ik allebei heel blij van.

Kiwi Fanta E+

Fanta Kiwi-e

Er zit ook elke maand een drankje in de Tokyo Treat Box. Het drankje van juli was een Fanta met Kiwismaak. Als kind hield ik altijd heel erg van kiwimilkshakes. Dus mijn verwachtingen van dit drankje waren ook hoog. Het is zeker een lekker drankje, maar het smaakt niet zo heel erg naar kiwi. Dus dat viel een beetje tegen.

Summer Annual Coconuts Pocky

Summer Annual Coconuts Pocky

In de zomer kun je in Japan elk jaar Pocky’s met kokosnootsmaak kopen. Het zijn stokjes van koek met een laagje chocolade met kokos op de buitenkant. Hier kan natuurlijk weinig aan fout en het was dan ook erg lekker. De combinatie kokos-en-chocolade is sowieso één van mijn favorieten. Dus gelukkig viel het niet tegen.

Bourbon Petit Pineapple Biscuit

Bourbon Petit Pineapple Biscuit

Iets met ananas! Ook al zo’n smaak die ik heel lekker vindt. Dus mijn verwachtingen waren weer hoog bij dit koekje. En ze zijn zeker waargemaakt. De koekjes ruiken en smaken naar verse ananas, dus niet zo’n fabrieks ananassmaak, maar gewoon echt. Tussen de koekjes zit een cremélaag met ananassmaak wat me een beetje doet denken aan een kaas met ananas erdoor die mijn oma vroeger altijd op tafel had staan bij een kaasplankje. Als kind vond ik dit heel lekker, voordat ik een afkeer kreeg van kazen. Omdat hier die kaassmaak natuurlijk niet aan zit, is dit echt een lekker koekje voor mij.

Awawame Puccho Ball – Soda

Awawame puccho ball soda

Dit zijn witte bolletjes met ramunesmaak, een soort Japanse frisdrank. Ze hebben ook iets toegevoegd aan de snoepjes waardoor je echt een fizzy-mondgevoel hebt tijdens het eten. Maar ze zijn zuur!!! Helaas voor jullie film ik onze snoeptests niet, want ik heb hier echt minstens 5 minuten met een heel zuur gezicht gezeten voor het meeste poeder een beetje van het zuurtje in mijn af was en het wat zoeter werd. Dit is heel grappig om mensen in je omgeving te laten proeven. Maar daar blijft het voor mij ook bij.

Conclusie Tokyo Treat Box Juli

Al met al ben ik enthousiast over deze box. Er zaten veel items bij waar ik bij het zien al blij van werd door de smaken op de verpakking. De meeste items maakten de verwachtingen waar. Verder werd ik aangenaam verrast door de witte chocolade reepjes. Daar hadden er van mij gerust veel meer in mogen zitten dan drie reepjes.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.