Thaise Kip Siam (vegetarisch)

Thaise Kip Siam

Kip Siam was vroeger mijn absolute favoriet van de Knorr Wereldgerechten. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, snap ik het ook wel dat ik die het lekkerst vond. Dit is volgens mij het wereldgerecht met de meest vreemde namen in de ingrediëntenlijst haha. Dat moet toch simpeler kunnen, lijkt me. Of in elk met normalere ingrediënten.

Dus daarom vandaag in de serie vegetarische Wereldgerechten een recept voor Thaise ‘Kip’ Siam zonder pakjes en natuurlijk ook zonder vlees.

Ingrediënten voor vegetarische Kip Siam

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 200 gram rijst
  • Een handje verse peterselie (fijngehakt)
  • Een handje ongezouten cashewnoten
  • 3 lente uitjes
  • 250 gram portobello’s
  • 150 gram peultjes (schoongemaakt)
  • 75 gram taugé

Voor de saus:

  • 2 theelepels maizena
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Een snufje cayennepeper
Thaise Kip Siam

Vegetarische kip Siam maken – Bereiding

Kook de rijst met de peterselie volgens de verpakking van de rijst.

Rooster de cashewnoten in een koekenpan en zet deze in een kommetje of op een bord apart.

Snijd vervolgens de portobello’s in blokjes en de lente uitjes in ringetjes.

Verhit wat olie in een wok en bak hierin de portobello stukjes 2 tot 3 minuten. Voeg de peultjes en taugé toe en bak deze kort mee. 

Meng de ingrediënten voor de saus met 250 ml water en voeg dit toe aan de wok. Breng alles aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg tot slot de lente uitjes en de cashewnoten toe en verwarm deze nog een minuutje mee.

Schep de rijst op de borden en verdeel het groentemengsel erover.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie