Vegan wentelteefjes

Vegan wentelteefjes

Wentelteefjes zijn van vroeger uit al een perfect ontbijtgerecht, om oud brood mee op te maken. Het doet qua smaak en geur een beetje denken aan pannenkoeken, omdat je het brood vóór het bakken ook even door een beslag wentelt. Traditioneel haal je het brood dooreen beslag met melk en eieren. Maar, het kan ook prima met een vegan beslag. Voor deze vegan wentelteefjes gebruikte ik sojamelk en de eieren kun je eigenlijk gewoon weglaten. Ik voegde nog wel een beetje bloem toe aan het beslag, zodat het wat bindt.

Bestrooi de gebakken wentelteefjes na het bakken met wat suiker en lekker zomers fruit, zoals aardbeien en bessen en je hebt een heerlijk vegan ontbijt of lunchgerecht.

Waarom oud brood gebruiken?

Je kunt voor wentelteefjes elke soort brood gebruiken, maar het is wel het beste als het brood al wat ouder is. Het zuigt het beslag dan namelijk wat beter op. De meeste mensen maken wentelteefjes trouwens met wit brood, maar ik koos voor volkoren brood. Dat kan ook prima en is net wat gezonder en een stuk vezelrijker.

Ingrediënten voor vegan wentelteefjes

Voor 6 wentelteefjes (voldoende voor 2 personen) heb je nodig:

  • 6 sneden oud brood
  • 250 ml sojamelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel suiker
  • Plantaardige margarine om in te bakken
  • Fruit als topping, ik koos voor aardbeien en blauwe bessen

Vegan wentelteefjes maken – Bereiding

We beginnen met maken van het beslag. Hiervoor meng je de sojamelk, bloem, kaneel en suiker in een kom.

Haal de sneetjes brood elk 20 seconden, per zijde door het beslag.

Verhit in een koekenpan wat plantaardige margarine. Zorg dat de pan goed heet, net als je doet bij pannenkoeken bakken, en leg dan pas de doorweekte boterhammen in de pan. Ik bakte ze in twee porties, want er paste maar drie boterhammen in de pan. Bak de vegan wentelteefjes tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.

De wentelteefjes die je al gebakken hebt, kun je eventueel warmhouden in een oven op 80 graden, als je meerdere porties wilt maken.

Bestrooi voor het serveren de vegan wentelteefjes nog met wat suiker en garneer met het fruit.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.