Vegan koekjes van IKEA – Review

Vegan koekjes van IKEA

Bij IKEA zijn er heel veel vegan producten te verkrijgen, waaronder verschillende koekjes. Dus besloten we dat het tijd was voor een IKEA koekjes test. We hebben vijf verschillende soorten koeken gekocht en deze allemaal uitgeprobeerd. Hieronder lees je per soort koekje wat ik ervan vond en uiteindelijk vertel ik je welke van deze vijf mijn favoriet is.

Mijn favoriete vegan koeken (of eigenlijk gebakjes) van IKEA zitten er niet bij, namelijk de chocolade cakejes met kokos, omdat die al in een andere blog behandeld worden: Vega(n) bij IKEA.

Ginger tins IKEA

Ginger thins

Dit zijn echt koekjes voor in de herfst of winter. Ze ruiken naar Sinterklaas, een beetje  speculaasachtig, maar dan kruidiger. Ik vind deze koekjes echt heel lekker, maar een klein beetje te zoet naar mijn smaak.

Ginger tins Almond IKEA

Ginger thins with almond

Deze lijken heel erg op de gewone ginger thins, maar ik vind ze net iets lekkerder door het nootachtige smaakje.

Oat biscuits IKEA

Oat biscuits

Dit zijn eigenlijk de bekende havermoutkoekjes die je in veel supermarkten ook kunt krijgen. Voor veel mensen zijn ze misschien een beetje te droog. Jordan was ook geen fan, maar ik vond ze erg lekker. Gewoon een simpel koekje, niet te zoet en een beetje een nootachtige smaak.

Almond biscuits IKEA

Almond biscuits

Deze koekjes zijn wel echt heel erg lekker. Eigenlijk is het een kruising tussen de oat biscuits en de ginger thins with almond. Ik vind ze lekker brossig en ook heel kruidig van smaak. Jammie!

Frambozenkoekjes IKEA

Frambozen koekjes

Deze koekjes zien er wel het leukste uit door het rode hartje met een soort jam in het midden. Qua smaak valt het helaas tegen. Ze zijn wel oké, maar niet zo lekker als verwacht. Ik vind ze een beetje flauw en niet heel erg naar framboos smaken.

Conclusie: Welke vegan IKEA koekjes vind ik het lekkerst?

Het is misschien geen verrassing, maar de Almond biscuits vond ik echt het lekkerst. Ze zijn én heerlijk kruidig van geur en smaak én heel brossig van structuur. Ik vond deze van alle vijf de koekjes absoluut de lekkerste.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.