Vega(n) bij IKEA – Vegetarische balletjes en meer

Vegan bij IKEA

Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees. En daar spelen grote restaurantketens natuurlijk graag op in. Zo kwam McDonald’s in Finland al met een vegan burger. De bioscoopketen Pathé verkoopt in Rotterdam tegenwoordige vegetarische hotdogs. En zelfs woonwinkel IKEA heeft veel vegetarische producten in hun Zweedse ‘supermarktje’. Zo is er al een tijdje een vegetarische versie van de Zweedse balletjes en binnenkort komt IKEA met een vega hotdog. Maar er is nog veel meer ontdekte ik toen we laatst bij IKEA waren. In dit blogartikel een overzicht van de producten die wij hebben uitgeprobeerd en wat ik ervan vond.

Vegetarische balletjes van IKEA

Qua eten zijn de balletjes van IKEA natuurlijk het bekendst. In 2015 introduceerde IKEA een vegetarische variant hiervan. Toch kwam ik er pas kortgeleden achter dat ze bestonden. Toen we een paar weken geleden naar IKEA gingen, wist ik dus wel al zeker dat ik in elk geval deze balletjes wilde kopen. Ze zijn overigens ook in het restaurant van IKEA te krijgen. Maar wij gingen voor de diepvriesballetjes om lekker thuis uit te proberen. Voor erbij kochten we ook de rösti’s van IKEA.

Vega balletjes IKEA

De vegetarische balletjes vind ik echt heel erg lekker. De groente die erin zit is niet helemaal fijn gemalen, waardoor je ook echt ziet wat erin zit en de verschillende soorten groente goed proeft. Ik vind het de lekkerste vegetarische balletjes die we tot nu toe gehad hebben. De rösti’s vond ik minder, maar Jordan vond ze wel heel lekker. Dus smaken verschillen daarin denk ik.

Vegan smoothies (zonder melk?)

Toen we rondliepen in het supermarktje ontdekte ik ook de smoothies van IKEA. Ze hebben twee soorten die gemaakt zijn zonder yoghurt en dus geheel vegan en lactosevrij zijn. Ze gemaakt op basis van appelmoes en er zijn twee smaken. Eéntje met zwarte bessen, bosbessen en acai bessen. En de andere is met appel, peer en gember. Allebei vind ik ze erg lekker. Niet te zoet en heel fruitig. Die met appel heeft wel een aparter nasmaakje door de gember. Dus dat is misschien even wennen, maar na een paar slokjes vond ik die ook erg lekker.

Vegan smoothies IKEA

Chocolade-kokos-cakejes zonder melk

Deze zijn echt mijn favoriet!! Ik houd sowieso heel erg van chocolade en kokos. Dus deze cakejes trokken meteen mijn aandacht in het winkeltje van IKEA. En toen we zagen dat er geen melk in zat, moesten ze natuurlijk zeker mee. En daar hebben we absoluut geen spijt van gekregen. Deze cakejes zijn echt super lekker. Ze zijn gemaakt op basis van haver en heel erg luchtig van structuur. Het is dus zeker geen ‘heavy-chocoladesnack’. Al denk ik wel dat meer dan één of twee achter elkaar ervan eten misschien niet zo’n succes is.

Chocolade kokos cakejes IKEA

Naar aanleiding van ons bezoekje aan IKEA ben ik nog wat meer gaan Googlen op vegan producten van IKEA en er is zeker nog veel meer keuze bij deze woonwinkel. Maar daarover misschien na een volgend bezoekje aan IKEA weer meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.