Weekoverzicht #8

Snelle maaltijden met vleesvervangers

Ook dit was weer een hectische week. Gelukkig is het bijna tijd voor onze wintersport vakantie. Daar ben ik echt wel aan toe. Het begon deze week met een weekend waarin ik nog aan het uitzieken was. Het ging gelukkig al iets beter, maar ik was nog niet helemaal fit. Daarna volgde een drukke week op het werk in verband met de livegang van een nieuwe website. Ik was blij dat ik deze week veel gemakkelijke gerechten op de planning had staan, want echt veel tijd en energie om te koken had ik niet meer haha.

Vegetarische balletjes van IKEA

Toen we een paar weken geleden bij IKEA waren, kochten we een zak vegetarische balletjes voor in de vriezer. Je kent ze wel: de balletjes van IKEA, maar dan een vegetarische variant met verschillende groente erin. Die besloten we zaterdag te eten met een paar rösti’s en wat broccoli. Omdat de groente in de balletje niet helemaal gepureerd zie je goed de erwtjes, mais en stukken wortel. Ik vond de balletjes ook erg lekker. Het zijn zeker de lekkerste groenteballetjes die we tot nu toe gegeten hebben.

Vega balletjes IKEA

Winterse kost

Met het winterse weer van de afgelopen week had ik ook wel weer eens zin in stamppot. Ik at zondag zuurkool met spekjes gemaakt van tempeh. Voor Jordan had ik erwtensoep gemaakt, want hij houd absoluut niet van stamppot-gerechten. Ik had er ook vegetarisch rookworst van het merk Good Bite bij, maar die veel een beetje tegen. De smaak was erg flauw. Gelukkig was de rest wel lekker.

Zuurkool erwtensoep met vega rookworst

Druk, druk, dus simpele maaltijden

En toen volgde de week waarin vooral Jordan veel moest overwerken. Ik ging meestal wel op tijd naar huis, om alvast aan het eten te kunnen beginnen. Zodra Jordan thuis kwam, stond dan in elk geval direct het eten klaar. Nu ik het zo optyp, klinkt deze rolverdeling wel heel erg traditioneel, haha.

We hadden vorige week flink wat vleesvervangers van De Vegetarische Slager besteld, omdat die in de aanbieding waren bij Albert Heijn. En dat kwam goed uit, want daarmee kon ik veel snelle gerechten op tafel zetten. Op maandag aten we spruitjes met gebakken aardappeltjes en vegetarische braadworst. Op dinsdag hadden we kipkerrie (met vegetarische kipstuckjes), rijst en broccoli. Op woensdag at Jordan op het werk en at ik een broodje vegetarische gehaktbal met sla.

Snelle maaltijden met vleesvervangers

Toch nog even uit eten

Op donderdag hadden we gelukkig weer even wat meer tijd voor elkaar. En omdat we die dag precies drie jaar samen waren, gingen we uit eten. We aten bij Gezana, een Eritrees restaurant in Eindhoven. En het was weer superlekker.

Gezana en frietjes

Vrijdagavond ging Jordan met een vriend naar bioscoop. We besloten van tevoren nog even snel een frietje te eten in de stad bij Dik en Lang. Daarna ben ik naar huis gegaan, om lekker te Netflixen op de bank. En daar was ik wel echt aan toe naar alle hectiek van de afgelopen week. Gewoon ff lekker ontspannen. De komende week is gelukkig weer een iets normalere week en zal natuurlijk ook een beetje in het teken staan van de voorbereidingen op de wintersportvakantie. Maar daarover volgende keer meer.

Geef een reactie