Weekoverzicht #9

Eten overzicht week 9

Deze week zou in het teken moeten staan van voorbereidingen op de wintersportvakantie. Helaas is daar doordeweeks weinig van gekomen, waardoor het uiteindelijk grotendeels nog allemaal op zaterdag moest gebeuren. Maar gelukkig viel het mee wat er allemaal nog moest gebeuren. Nog wat laatste dingen, en natuurlijk ook niet onbelangrijk alvast wat vooruit werken voor dit blog. Deze week stonden er ook weer veel gemakkelijke gerechten op tafel. Maar ik heb ook wat nieuwe vleesvervangers ontdekt om jullie over te vertellen.

Pulled veggie pizza

Het begon zaterdag al met pulled veggie van de Jumbo. Pulled pork is natuurlijk al een tijdje erg populair voor op hamburgers, broodjes en pizza’s. Dit is net zoiets, maar dan op basis van soja. Het is gemarineerd in een bbq-saus en dat proef je ook erg goed. Het is vrij zoet en heeft echt een goede structuur. Dus ik ben wat dat betreft enthousiast over het product. Persoonlijk zou ik het alleen iets minder zoet hebben gemaakt. Ik heb deze pulled veggie gebruikt voor op een pizza met parika, tomaat en ui. Een prima combinatie.

Pulled veggie pizza

Zaden burgers

Op zondag aten we een broodje hamburger met gebakken aardappeltjes. Voor de burgers heb ik de Zaden burgers van Jumbo uitgeprobeerd. Deze zijn gemaakt van pompoen- en zonnebloempitten. Ze zijn niet vies, maar wel een beetje droog. Dus een sausje erop is wel echt nodig bij deze burgers. Het geheel bij elkaar op een Italiaanse bol met sla, komkommer, tomaat en knoflooksaus wat gelukkig wel lekker.

Zadenburger en vega zigeuner schnitzel

Vegetarische zigeuner schnitzels

Maandag was de laatste dag met vleesvervangers. Om alvast een beetje in de Oostenrijkse sferen te komen, aten we vegetarische zigeuner schnitzels van de Jumbo met gebakken aardappeljtes en broccoli met champignons. Deze schnitzels vielen een beetje tegen. Ze blijven slap tijdens het bakken en smaken ook vrij vettig. De paprika smaak is ook niet erg sterk. Dus helaas. Het brengt me wel op het idee om zelf een keer een vegetarische zigeunerschnitzel proberen te maken met bloemkool. Binnenkort hopelijk dus meer daarover op dit blog.

Sushi time!

Zoals jullie weten, eet ik nog wel steeds vis. Dit wil ik graag wel gaan afbouwen als we terug komen van de wintersportvakantie. Maar er blijft wel één uitzondering: sushi! Dit blijf ik toch echt zo lekker vinden dat het denk ik niet gaat lukken om dit te schrapen of alleen nog vegetarische sushi te eten. Afgelopen dinsdag aten we ook weer sushi. We hadden het deze keer gehaald bij Albert Heijn XL. Ik ben helaas wel vergeten er een foto van te maken.

Vissticks

Op woensdag avond aten we vissticks met spinazie en frietjes uit de Airfryer. Jordan wilde graag weer een keer vissticks eten en aangezien ze vorige week in de aanbieding waren bij de Jumbo kocht ik vissticks en lekkerbekje sticks van Iglo. We hebben deze klaargemaakt in de oven, omdat we de Airfryer natuurlijk nodig hadden voor de frietjes. De lekkerbekje sticks vond ik erg lekker. Maar de vissticks vind ik nog steeds eigenlijk niks aan. Ik vond als kind vissticks al niet lekker en dit was dus de eerste keer in mijn volwassen leven dat ik het weer eens een kans gaf. Ik denk dat het ook bij deze ene keer blijft. De rest van de vissticks die we nog in de vriezer hebben zijn dus voor Jordan haha.

Vissticks en ramen

Oosterse afsluiter

Voor de laatste dagen voor de vakantie hebben we geen boodschappen laten bezorgen. Dat loont immers niet voor maar drie dag aan boodschappen. Ik heb voor de laatste dagen gemakkelijke gerechten gekozen.  Zo aten we donderdag eindelijk weer eens ramen (Japanse noedelsoep). Deze keer met brocolli, shi-takes en paksoi. De rest van de paksoi deed ik vrijdag door de nasi samen met een bamigroente pakket. De nasi variant was op en volgens mij is er eigenlijk ook geen verschil in deze groentepakketten, maar Jumbo blijkbaar wel. Helaas ben ik van de nasi ook weer vergeten een foto te maken.

Volgende week is het natuurlijk extra belangrijk om wel van al het eten foto’s te maken. In Oostenrijk hebben we in het hotel ‘s-avonds altijd een drie-gangen-menu. En aangezien dit de eerste keer is dat we geen vlees eten in Oostenrijk ben ik benieuwd wat we allemaal gaan krijgen. Volgende week dus een uitgebreid verslag hiervan.

Geef een reactie