Weekoverzicht #10

Eten Ehrwald Wintersport 2018

Deze week staat natuurlijk in het teken van al het heerlijke eten dat ik heb gegeten tijdens de wintersportvakantie in Oostenrijk. Het was allemaal erg lekker en qua vegetarisch ben ik met het avondeten zeer verrast. De Oostenrijkse kent nu eenmaal voornamelijk vlees- en kaasgerechten, maar bij het hotel waar we zaten hebben ze toch echt heel veel lekkers en diversiteit aan vegetarische gerechten weten te serveren.

Nog een laatste avondmaal in Holland

Maar voor we overgaan naar al het lekkere Oostenrijkse eten, eerst nog even kort het avondeten van zaterdag. Toen waren we namelijk gewoon nog in Nederland. Het avondeten waren wraps met Mexicaanse wokgroente, avocado en tomaat. En natuurlijk tortillachipjes on the side. Erg lekker en snel klaar. Helaas ben ik wel vergeten hier een foto van te maken.

Heel veel vegetarisch lekkers in Oostenrijk

Op zondag vertrokken we dus naar Oostenrijk waar we de eerste avond direct verwend werden met een heerlijke tomatensoep, tagliatelle met spinazie en een aardbeienschnitte.

Vegetarisch eten Oostenrijk

De daaropvolgende dagen hebben we nog mogen genieten van erg veel lekkere vegetarische gerechten. De kok in het hotel had echt heel erg zijn best gedaan om er steeds iets creatiefs en lekkers van te maken en dat is zeker gelukt.

Op maandagavond kregen we gebakken champignons met remouladesasus als voorgerecht. Het hoofdgerecht was een rode kool strüdel met gerookte tofu. Deze keer had ik geen toetje genomen, maar wel een salade als tussengerecht.

Vegetarische rode kool strüdel

De dag erna hadden we meloen met een soort gefrituurde tofu vooraf. Het hoofdgerecht was deze keer rijst met gemengde groente en een erg lekker sausje met citroengras en gember. Dit was voor mij misschien wel het lekkerste hoofdgerecht van de week. Het nagerecht was Kaiserschmarrn. Altijd goed natuurlijk.

Vegetarisch eten wintersport

Vegetarisch eten op de piste?

Zoals ik al had gezegd, kent de Oostenrijkse keuken vooral veel vlees- en kaasgerechten. Dit was echt goed te merken als we ‘s-middags wat wilde eten op de piste. We hadden eigenlijk bij alle restaurantjes alleen de keuze uit een portie frietjes of een apfelstrüdel. Beide hebben we uitgeprobeerd. De andere dagen hebben we gewoon in het hotel geluncht met wat broodjes, yoghurt en fruit uit de supermarkt.

Apfelstrüdel

Rühetag in het hotel

Het hotel waar wij zitten heeft één dag in de week Rühetag. Dat wil zeggen dat ze geen avondmaaltijd serveren en dat je dus zelf wat moet regelen. Wij hadden pizza’s besteld. Ik had er één met spinazie. En Jordan had een groentepizza met tomaat, maïs, broccoli en champignons. We hadden trouwens bij de supermarkt ook nog een flesje Almdudler met mintsmaak gekocht voor erbij. Deze vond ik erg lekker. Net iets minder zoet dan gewone Almdudler. De mint proef je niet heel erg sterk.

Pizza en Almdudler Mint

Dagje Füssen

Op donderdag hadden we een rustdag van het skieën en besloten we naar Füssen (Duitsland) te gaan. We hebben daar het kasteel Neuschwanstein bezocht en nog wat gewinkeld. Bij het kasteel verkochten ze kwarkbollen. Die hebben we uitgeprobeerd. Het zijn een soort oliebollen met kwark in het deeg verwerkt. Wel lekker voor een keertje. Verder heb ik nog een kaastosti als lunch gehad.

Kwarkbollen

Nog meer lekkere avondmaaltijden

ś-Avonds hadden we sushi op het menu in het hotel. Dat was het voorgerecht. Het hoofdgerecht waren Sojakrapfen met friet. Het was heel erg lekker, maar wel een beetje veel. Dus ik heb het nagerecht maar weer overgeslagen.

Sushi en sojakrapfen

Natuurlijk hadden we ook op vrijdag weer een heerlijk avondmaal. Als voorgerecht had ik een wortelsoep met gember, als hoofdgerecht Zanderfilet met rijst en als nagerecht een aardbeien romanoff.

Avondeten wintersport 2018

Wat we zaterdagavond als laatste avondmaal hadden in Oostenrijk lees je natuurlijk in het weekoverzicht van volgenden week. Natuurlijk volgen daarin ook de gerechten van de eerste dagen weer terug thuis.

 

Geef een reactie