Italiaanse hamburgers naar eigen recept

In de serie ‘wereldburgers’ maak ik elke maand een hamburger geïnspireerd op één van de landen waar ik ben geweest. Deze keer: de Italiaanse hamburger. Net als de Indiase burger, vind ik ook deze erg lekker. Hij is wel machtiger, maar als je van Italiaans eten houdt, zul je hier zeker van genieten.

Ingrediënten voor Italiaanse burgers

Hamburgers met pesto en basilicumVoor 4 burgers heb je nodig:

4 ciabatta broodjes
500 gram rundergehakt
Twee eetlepels pesto (ik heb de biologische variant van AH gebruikt, omdat die lactosevrij is).
Verse basilicum
1 ei
Paneermeel
Pancetta8 zongedroogde tomaten
Rucola
4 plakken pancetta
Truffelmayonaise

Recept voor Italiaanse hamburgers – Bereiding

Eerst gaan we de hamburgers maken. Doe het gehakt in een grote kom en meng er het ei, de pesto, een handje basilicumblaadjes en paneermeel doorheen. Voor het paneermeel hanteer ik geen exacte hoeveelheid. Omdat er naast ei ook pesto door het gehakt gaat, hoef je niet zuinig te zijn met het paneermeel. Denk je tijdens het kneden dat het gehakt te nat is, dan doe je er gewoon wat paneermeel extra bij.

Italiaanse hamburgers op ciabattaNa het kneden, verdeel je het gehakt in 4 gelijke porties (125 gram elk). Vorm hiervan de hamburgers.

Verwarm een elektrische grill of gebruik een grillpan. Bak hierin eerst de plakjes pancetta en leg deze op een bordje voor straks. Bak daarna de hamburgers op de grill of in de grillpan.

Als de hamburgers naar wens zijn, kun je Italiaanse burgers gaan opbouwen.

Italiaanse burgersSnijdt de ciabattabroodjes open en beleg elke bodem met een hamburger. Leg daarbovenop een plakje pancetta. Daarna leg je er twee zongedroogde tomaatjes op en een handje rucola en naar smaak nog wat blaadjes basilicum. Tot slot doe je er nog een klodder truffelmayonaise op. En klaar is je burger!

Eet smakelijk!

Tip! Serveer de burgers met salade en/of gebakken aardappeltjes.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie