Recept voor Italiaanse burgers naar eigen (vega) recept

Italiaanse burger vegetarisch

In de serie ‘wereldburgers’ maak ik regelmatig een burger geïnspireerd op één van de landen waar ik ben geweest. Deze keer: de Italiaanse burger. Het is natuurlijk een vegaburger. Deze keer met champignons erdoor en voor een extra Italiaanse smaak, zit er basilicum door.

Ingrediënten voor Italiaanse vegaburgers

Voor 2 burgers heb je nodig:

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram edelgistvlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 40 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 halve rode ui
  • 10 gram verse basilicumblaadjes (fijn gesneden)
  • 2 broodjes (ik heb burgerbroodjes gekozen, maar je kunt ook ciabatta’s of Italiaanse bollen nemen).
  • 2 eetlepels truffelmayonaise
  • Een handje pijnboompitten
  • Rucola voor de garnering

De rucola die ik had gekocht, was helaas bedorven toen ik ‘m wilde gebruiken voor de burgers. Dus daarom zie je op de foto geen rucola op de broodjes.

Italiaanse burger vegetarisch

Italiaanse vegaburgers maken

Snijd de paddenstoelen in heel kleine stukjes. Dit kun je ook doen met het hakmolentje van je keukenmachine. En snipper de rode ui en knoflook fijn. Meng deze drie ingrediënten met de oregano en eventueel zout en peper. Bak het vervolgens in een koekenpan tot de champignons bruin worden.

Laat het mengsel goed afkoelen en uitlekken voor je verder gaat.

Als het mengsel is afgekoeld, doe je het in een kom en meng je het met het ei, de basilicum de paneermeel en de edelgistvlokken. Meng alles door elkaar tot een mooi ‘burgerdeeg’.

Laat het mengsel even in de koelkast wat steviger worden en rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitten. Zet de pijnboompitten vervolgens in een schaaltje apart.

Vorm nu de burgers van je deeg en bak ze in een koekenpan met een beetje olie in 20 minuten gaar. Halverwege keren. Doe tijdens het bakken een deksel op de pan, zodat de burgers ook van binnen lekker gaar worden.

Als de burgers gaar zijn, kun je broodjes gaan opmaken.

Leg eerst wat rucola op het broodje, daarna de burger en als topping doe je er bij elke burger een eetlepel truffelmayonaise op en de helft van de pijnboompitjes.

Italiaanse burger en frietjes bolognese

Tip! Serveer de burgers met frietjes met bolognesesaus. Gebruik voor de saus dit recept. Maar hak van te voren de wortel en selderij even fijn in een keukenmachine. Zo krijg je niet te grote stukken in je saus.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie