Vegan hachee van jackfruit

Vegan hachee met rode kool

Rode kool met hachee was vroeger altijd één van mijn favoriete maaltijden. En al helemaal als mijn oma de hachee maakte. Sinds ik geen vlees meer eet, heb ik ook geen hachee meer gegeten. Maar laatst besloot ik een poging te wagen om een vegan variant te maken. Hiervoor gebruikte ik jackfruit als basis. Natuurlijk smaakte het niet zoals de hachee van mijn oma, maar het is zeker een waardige vervanger. Door de draderige structuur lijkt het al een beetje op draadjesvlees. De truc is dus vooral om het met allerlei kruiden en smaakmakers echt als hachee te laten smaken.

Ingrediënten voor vegan hachee

Voor 2 tot 3 personen heb je nodig:

  • Een blik jackfruit (550 gram)
  • 2 uien
  • 25 gram plantaardige margarine
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • 1 plakje peperkoek/ontbijtkoek
Vegan hachee van jackfruit

Hachee van jackfruit maken – Bereiding

Begin met het voorbereiden van het jackfruit. Laat de jackfruit uitlekken op een vergiet en spoel goed af met koud water. Scheur met je handen of met twee vorken de stukken jackfruit in reepjes. Overigens kun je tegenwoordig van het merk Fairtrade ook pulled jackfruit in blik kopen. Die hoef je natuurlijk alleen maar af te spoelen en uit te laten lekken.

Snijd daarna de ui in grove stukken en verhit in een braadpan de plantaardige margarine. Bak hierin de stukken ui aan. Meng de jackfruit met de eetlepel bloem en voeg het toe aan de pan. Voeg ook nog een klein beetje zonnebloemolie toe. Roer goed door en bak nog even een minuutje mee. Voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve de peperkoek) toe aan de pan. Roer goed door en laat ongeveer een half uurtje zachtjes sudderen. Verkruimel tegen het eind nog het plakje ontbijtkoek en roer dit door de hachee.

Serveer de vegan hachee met rode kool (met appeltjes) en aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.