Vegan hachee van jackfruit (update november 2023)

Rode kool met vegan hachee van jackfruit

Hoe weet je dat je teveel recepten op je blog hebt staan? Nou, als je dus vergeet welke er allemaal zijn, haha. Vorige week plaatste ik een recept voor verse rode kool met appeltjes en toen beloofde ik jullie voor deze week een recept voor vegan hachee. Ik was dus helemaal vergeten dat ik hier twee jaar geleden al een recept voor had geplaatst. Dit geeft me wel mooi de kans om dit recept een beetje te updaten, want de versie die ik laatst maakte, is nog veel lekkerder. Een vernieuwd recept dus.

Voor deze vegan hachee gebruik ik jackfruit als basis. Door de draderige structuur lijkt het al een beetje op draadjesvlees. De truc is dus vooral om het met allerlei kruiden en smaakmakers echt als hachee te laten smaken.

Ingrediënten voor vegan hachee

Voor 2 tot 3 personen heb je nodig:

  • Een blik jackfruit (550 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • Anderhalve eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel appelstroop
  • Een halve eetlepel ketjap manis
  • Een halve theelepel uienpoeder
  • Een beetje knoflookpoeder
  • Een beetje pimentpoeder
  • 1 eetlepel maïzena
  • 250 ml water
Rode kool met vegan hachee van jackfruit

Hachee van jackfruit maken – Bereiding

Begin met het voorbereiden van het jackfruit. Laat de jackfruit uitlekken op een vergiet en spoel goed af met koud water. Scheur met je handen of met twee vorken de stukken jackfruit in reepjes. Overigens kun je tegenwoordig van het merk Fairtrade ook pulled jackfruit in blik kopen. Die hoef je natuurlijk alleen maar af te spoelen en uit te laten lekken.

Snijd daarna de rode ui in grove stukken en verhit in een braadpan wat olie of plantaardige margarine. Bak hierin de stukken ui aan. Voeg het water, laurierblad, kruidnagels, sojasaus, appelazijn, appelstroop, ketjap, uienpoeder, knoflookpoeder, piment en de jackfruit toe aan de pan. Roer goed door en laat ongeveer een 10 tot 15 minuutjes zachtjes sudderen. Zorg dat je nog een beetje water over hebt in de pan en dit nog niet helemaal is ingekookt. Roer de maïzena door wat water en voeg dit toe aan de vegan hachee. Hiermee dik je de saus in.

Serveer de vegan hachee met rode kool (met appeltjes) en aardappelpuree of röstirondjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.