Vegan in Amsterdam – Tips

Sushi van Vegan Sushi Bar Amsterdam

Voor vegan eten zit je in Amsterdam natuurlijk wel goed. Er is volop keuze uit vegan restaurants of restaurants met vegan opties. Het vorige weekend waren we twee nachten in de hoofdstad en hebben we verschillende restaurants uitgeprobeerd. In deze blogpost vind je een overzicht van deze vegan restaurants in Amsterdam en wat ik ervan vond.

SLA Amsterdam - Soba so good

Gezonde lunch bij SLA

Onze eerste maaltijd in Amsterdam was de lunch op vrijdagmiddag. We besloten voor een gezonde lunch te gaan bij saladebar SLA in De pijp. Ik koos voor de Soba so Good salade, met volkoren rijst, want ze hadden op dat moment geen sobanoedels, en Jordan ging voor de Indiase Dahl. Het was allebei heel erg lekker. Jammer dat we bij ons in de buurt eigenlijk geen saladebar hebben.

Indiase Dahl - SLA Amsterdam
Vegan sushi bar - Amsterdam

Vegan sushibar

‘s-Avonds gingen we naar de vegan sushibar aan de Kinkerstraat. De sushi was erg lekker, maar wel met veel gefrituurde ingrediënten. Mijn favoriete roll was de Green Miso Roll. Die had lekker veel groente en geen gefrituurde dingen erin, waardoor de smaken toch het beste tot zijn recht komen. We hebben ook de vegan Takoyaki uitgeprobeerd, daarvan vond ik vooral het sausje echt heel lekker. Helaas hadden we geen ruimte meer voor een toetje, anders had ik matcha affogato graag uitgeprobeerd.

Vegan sushibar Amsterdam - Vegan Takoyaki

De Veganees

Bij onze keuzes voor restaurants komen we vaak in de Aziatische hoek uit, van Japans tot Indonesisch of Indiaas, we houden er allebei heel erg van. Daarom stond De Veganees dan ook hoog op mijn lijstje van restaurants in Amsterdam. We hebben hier op zaterdagmiddag geluncht en kozen voor de Streetfood Basket, zodat we meteen meerdere verschillende gerechten konden uitproberen. Vooral de Korean Fried Cauliflower en de Summer Roll vond ik erg lekker.

De Veganees Amsterdam - Vegan streetfood basket

Amsterdam Food Hallen

We sloten het weekendje Amsterdam op zondagmiddag af bij de Foodhallen. Ze hebben hier redelijk wat vegan opties. We kozen wederom voor een Aziatisch getint gerecht. We bestelden namelijk de Vegan Banh Mi bij Vietview. Echt een aanrader. Dit broodje ga ik ook zeker zelf een keer thuis maken.

Vegan Bahn Mi - Amsterdam Food Hallen

Wie goed opgelet heeft, ziet misschien dat het avondeten van de zaterdag mist in dit overzicht. We hadden die avond gegeten bij Trevi, een vegan Italiaans restaurant, maar dat vonden we echt tegenvallen. De pizza’s en de groente en aardappeltjes die we als bijgerecht hadden, waren niet heel speciaal.

Natuurlijk zijn er in Amsterdam nog veel meer vegan opties dan degenen die ik hier heb genoemd. Dus als je zelf nog tips hebt, laat ze gerust achter in de opmerkingen onder dit bericht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.