Tokio per wijk – Ueno en Asakusa

Tokyo Sky Tree

Wil je aan de drukte van de metropool Tokio wilt ontsnappen? Dan is de wijk Ueno een uitkomst. In Ueno vind je een groot stadspark met diverse musea, tempels en een dierentuin. In Yanaka vind je nog het oude Tokio met traditionele houten huizen.

Ueno Park TokyoToen we naar Ueno gingen, waren we eigenlijk op zoek naar Yanaka, omdat ik graag de traditionele wijk wilde zien. Het lukte ons alleen niet meer om Yanaka te vinden nadat we door het stadspark hadden gelopen. Bewegwijzering is in Japan nauwelijks in het Engels en de mensen spreken het ook niet echt. De weg vragen was dus geen optie. Ik vond het park in Ueno de moeite waard, maar de volgende keer dat we in Tokio zijn gaan we voor een herkansing. Met betere research vooraf, haha.

Ueno-Koen – Het stadspark

Het grondgebied van Ueno-park hoorde vroeger bij de Kaneiji Temple. Maar na diverse machtsovernames en oorlogen in Japan is van de tempel nog maar weinig over. De Kaneji Tempel ligt nog wel in het park, maar is vrij klein. Naast deze tempel, zijn er in het park nog veel andere tempels, zoals de Kiyomizu Kannon Temple en de Pagoda Kan’ei-ji.

Pagoda of Kanei-ji

Senso-Ji tempel in Asakusa

Ingang Senso-Ji TempelVoordat we naar Ueno gingen, waren we ‘s-ochtends al in de wijk Asakusa geweest. Deze ligt iets ten Oosten van Ueno. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Asakusa is de Senso-Ji tempel.

De ingang van de tempel wordt gemarkeerd door de grote rode Kaminari-mon. Nadat je de poort door bent, loop je over de Nakamise-dori naar de tempel. Langs deze straat vind je heel veel kraampjes en winkeltjes met souvenirs. Iets wat ik heel jammer vond, want hierdoor werd de tempel wel een heel commercieel iets.

Kraampjes bij Senso-Ji TempelIn de straten rondom de tempel vind je nog veel meer winkeltjes en eetkraampjes.

Super Dry Hall en de Tokyo Sky Tree

De wijk Asakusa wordt in tweeën gedeeld door de rivier Sumida-Gawa. Als je vanaf het metrostation Asakusa de rivier oversteekt, kom je in een park. Je ziet ook direct de Super Dry Hall, een zwart gebouw met een gouden druppel erop. Dit is het hoofdkantoor van het biermerk Asahi.

Super Dry Hall Tokio Tokyo Sky Tree

Als je een stuk verder de wijk in gaat, kun je ook de Tokyo Sky Tree bezoeken. Deze toren is 634 meter hoog en heeft twee observatieplatformen, op 350 en 450 meter.  Erg mooi voor een uitzicht over de stad. Maar je betaalt er wel ruim 30 euro entree voor. Wij vonden dat eigenlijk zonde, zeker omdat je in de wijk Shinjuku in het Metropolitan Government Building een gratis uitzicht over de stad kunt bekijken en we daar eerder tijdens ons bezoek in Tokio al waren geweest.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie