Tokio per wijk – Akihabara, de wijk van manga en robots

Akihabara Tokio

De wijk Akihabara in Tokio is het walhalla voor liefhebbers van elektronica, anime en robots. Voor mijn vriend natuurlijk al direct duidelijk dat we deze wijk zouden bezoeken tijdens onze rondreis. Hele straten vol winkels met elektronica en anime poppen … daar kon hij zijn hart ophalen. En gelukkig voor mij heb je in deze week ook nog heel veel en lekker streetfood haha.

Akihabara electric town

Akihabara TokioNa de Tweede Wereldoorlog was het station van Akihabara een zwarte markt voor radio-onderdelen en andere elektronica. Nog steeds zijn de straten van Akihabara vol met elektronica discount stores. Maar tegenwoordig vind je er ook veel winkels met anime poppen, J-pop muziek en cosplay kostuums.

Ook vind je in Akihabara veel speelhallen en gashapon automaten. Gashapon zijn draaiautomaten. Je werpt er een aantal Yen in. Door vervolgens te draaien aan een knop, krijg je er een capsule met een speeltje. Dit is in Japan erg populair ook onder jongeren en volwassenen.

Streetfood in Akihabara

Takoyaki AkihabaraVan de velen winkels afstruinen in Akihabara krijg je natuurlijk honger. In deze wijk vind je verschillende eetkraampjes. Meteen een goede reden voor ons om wat Japans streetfood uit te proberen. We hebben eerst Takoyaki gegeten. Dit is een Japanse variant op poffertjes. Het zijn een soort balletjes van pannenkoeken beslag gevuld met octopus en lente-ui. Meestal worden de balletjes geserveerd met een bruine Takoyaki saus en Japanse mayonaise. Erg lekker!

TaiyakiLater hebben we nog een ander Japans hapje uitgeprobeerd: Taiyaki. Dit is een soort koek in de vorm van een vis. De koeken zijn gevuld met een pasta. Je kunt verschillende smaken bestellen, maar wij kozen voor groene-thee-vulling, matcha genoemd in Japan. Ik vond dit niet zo bijzonder, maar mijn vriend vond het wel erg lekker.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie