Hamburger India Style – Kip Tandoori burger met mangochutney

Indiase burgers

Toen ik begon met dit blog wilde ik vooral traditionele gerechten maken uit de landen waar ik geweest ben. Dit jaar ga ik ook zelf recepten bedenken geïnspireerd op de keukens van de landen waar ik ben geweest. Eerder introduceerde ik al de salade-serie, maar het moet natuurlijk niet te gezond worden haha. Dus daarom vanaf ook een serie wereldburgers, hamburgers met ingrediënten uit verschillende landen. Vandaag deel 1: India met een tandoori kipburger met mangochutney.

Uiteraard heb ik voor de Indiase burger geen rundvleesburger gebruikt. Koeien zijn namelijk heilig in India en er wordt dus, zeker door de hindoes, geen rundvlees gegeten. Verder heb ik me qua gebruik van kruiden laten inspireren door de Indiase tandoori gerechten. En ik heb als topping voor mangochutney gekozen.

Ingrediënten voor Indiase tandoori kipburger

Kip tandoori marinerenvoor 4 burgers

2 kipfilets
2 uien
2 eetlepels Alpro cuisine soja
1 eetlepel citroensap
Zout
Plantaardige olie
Koriander
Mango chutney (zie recept)
4 Hamburgerbroodjes

Voor de kruidenmix:
Een halve theelepel zout
Een halve theelepel nootmuskaat
Een halve theelepel chilipoeder
2 theelepels paprikapoeder
Een halve theelepel anijszaad

Bereiding Indiase tandooriburger

Uien voor kip tandooriAls voorbereiding op dit gerecht moet je de kip marineren. Snijdt de kipfilets doormidden. Meng de Alpro soja cuisine met de kruidenmix en marineer de kip hierin. Plaats de kip minimaal een half uur in de marinade in de koelkast.

Ondertussen snijd je de uien in grote stukken en verwarm je de oven voor op 200 graden.

Kip tandoori in ovenDoe de uien in een ovenschaal en leg de kip hier bovenop. Besprenkel met wat olie en bak de kip twintig minuten in de oven. Halverwege kun je de kip het beste een keer omkeren. Controleer dan ook of er nog voldoende olie op de kip zit en giet indien nodig extra olie erover.. Kipfilet droogt namelijk snel uit in de oven.

Grill ondertussen de broodjes. Ik heb ze tussen een grillapparaat gedaan. Hierdoor worden de helften van de broodjes platter en harder, maar bij deze burgers smaakt dat juist extra lekker.

Kip Tandoori Burgers Maken Kip Tandoori burgers met mangochutney

Als de kip klaar is, bouwen we de burgers op. Leg op de bodems elk een stuk kipfilet. Schep er vervolgens naar smaak wat van de uien op. Garneer met wat koriander en de mangochutney.

Indiase tandoor kipburger met mangochutney

Serveertip! Bij deze burgers kun je gebakken aardappelpartjes serveren. Ik heb gekozen voor aardappelpartjes uit de oven met wat garam masala erover, om bij de Indiase smaken te blijven.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie