Japans snoep testen – Deel 1

Japans snoep pakket

Japans snoep bestellenTijdens onze rondreis door Japan hebben mijn vriend en ik de gewoonte opgevat om in elke supermarkt in elk geval één ding van chips of snoep te kopen waarvan we geen idee hadden wat het was. Nu doen we dat nog steeds als we bijvoorbeeld naar de toko gaan. Maar je kunt in Nederland ook gemakkelijk Japans snoep bestellen. Er zijn verschillende websites waar je elke maand een verrassingspakket kunt kopen. Mijn vriend heeft er laatst een paar besteld. De eerste dingen we ontvingen was van Tokyotreat.

Japans snoep unboxing

Het thema van de doos was sakura en matcha. Sakura betekent kersenbloesem, deze staan op dit moment in bloei in Japan. Dit is een speciale periode in Japan waar iedereen voor vrij krijgt van werk of school. Matcha is groene thee.

Japans snoep pakketOp de foto hiernaast zie je wat er allemaal in de doos zat. Behalve allerlei snoep, chips en een drankje, zaten er ook eetstokjes bij. Verder zit er een boekje bij met uitleg over alle items in de box. Natuurlijk is al dit snoep dit teveel om op één middag te proeven zonder er misselijk van te worden. Dus we splitsen het op in een paar proefsessies. Afgelopen zondag hielden we de eerste proefronde.

Tokyo Treat box maart Eetstokjes Tokyo Treat

Strawberry cotton candy

Het eerste snoepje dat we proefden was een soort suikerspin in een bekertje. Bij het openen van het bekertje komt de aardbeiengeur je al tegemoet. Het ruikt erg zoet, maar het smaakte veel minder zoet dan de suikerspinnen van de kermis. De structuur was ook anders. Het zag er een beetje uit als het isolatiemateriaal voor de zolder, maar dan roze haha.

Strawberry Cotton Candy Strawberry Cotton Candy Strawberry Cotton Candy

Konpeito candy – Japanse suikersnoepjes

Konpeito is een soort Japans suikerwerk. Dit zijn kleine snoepjes in de vorm van bloemetjes. Het doosje wat wij hadden was in het kersenbloesem thema, net als de snoepjes die wit en roze zijn. Het smaakt een beetje alsof je gewoon suikerklontjes zit te eten. Ik vond het niet heel bijzonder, maar mijn vriend vond het wel heel erg lekker.

Konpeito Candy Sakura Konpeito Candy

Sequoia chocolate – Matcha green thea flavour

Hierna vonden we het wel tijd voor het eerste groene thee snoep uit het Japanse snoeppakket. De buitenkant van de reep is groen, maar aan de onderkant zie je overduidelijk chocolade. En het ruikt heel sterk naar groene thee. Binnenin zit een wafeltje. Dat zorgt ervoor dat het ook een beetje krokant is om te eten. Erg lekker, maar minder sterk van smaak dan de groene thee KitKats die we voor een eerdere blogpost proefden.

Sequoia chocolate – Matcha green thea flavour Sequoia chocolate – Matcha green thea flavour

Animal Land Gummy – Grape

Animal Land Gummy – GrapeDeze snoepjes zitten in een erg schattig, typisch Japans zakje. De snoepjes zouden naar druiven moeten smaken, maar ze smaken een beetje chemisch. Na het eten van deze snoepjes roken onze handen er ook helemaal naar. Een beetje vreemd en niet echt mijn favoriet.

Tirol Choco – Sakura Mochi

Dit is mijn favoriete snoepje tot nu toe uit deze box. Mochi is een soort rijstcake wat meestal omhult is, bijvoorbeeld met een sakura blad. Daar zijn deze snoepjes op geïnspireerd. Ze ruiken een beetje naar de Biggenkoppen die je in Nederland kunt kopen. De smaak is wel heel anders. Van binnen zijn de snoepjes ‘chewy’ en van buiten is een soort chocolade met een yoghurt achtig smaakje. Erg lekker!

Tirol Choco – Sakura Mochi Tirol Choco – Sakura Mochi Tirol Choco – Sakura Mochi

Harvest Rich Matcha Chocolate Sandwich

Onze twee en laatste groene thee snack van deze ronde waren een soort koekjes met groene thee pasta ertussen. Dit smaakte eigenlijk heel erg zoals verwacht, gewoon naar koekjes en groene thee. Lekker, maar de koekjes vond ik een klein beetje te zout.

Harvest Rich Matcha Chocolate Sandwich Harvest Rich Matcha Chocolate Sandwich

Sakura Saku Latte Candy

Wie van Latte’s houdt, vindt deze snoepjes zeker lekker. Er zitten vier verschillende kleuren snoepjes in de zak: geel, roze, groen en bruin. De gele smaken naar banaan, een beetje zoals de schuimbanaantjes die wij kennen. De roze smaken naar aardbei, de groene naar groene thee en de bruine naar koffie. Ik vond de bruine het lekkerst. Die ruiken een beetje naar hopjes en zo smaken ze ook alleen dan een beetje meer melkachtig. Mijn vriend vond de groene het lekkerst.

Sakura Saku Latte Candy Sakura Saku Latte Candy Sakura Saku Latte Candy - Coffee

Dit was een kort fotoverslag van onze eerste proefsessie van Japans snoep. Volgende week lees je hier deel 2. En hopelijk zullen er nog heel veel delen volgen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 Antwoorden op “Japans snoep testen – Deel 1”

  1. Hallo!
    Zelf zou ik ook graag zo’n box willen proberen maar ik vroeg mij af of je custom fees moest betalen toen de box geleverd werd?

    1. Hallo Melanie,
      Excuses voor de late reactie, maar ik was een paar dagen op vakantie. Je hoeft bij Tokyo Treat en Japan Crate geen extra custom fees te betalen. Dit zit bij de prijs van de boxen inbegrepen.

Geef een antwoord