Tokio per wijk – Odaiba

Gundam-robot Tokio

Een minder bekende wijk bij toeristen die naar Tokio komen is Odaiba. Wij verbleven in een hotel vlakbij deze wijk en mijn vriend had  op YouTube gezien dat er een enorme Gundam-robot stond. Dus Odaiba stond al snel onze to-do-lijst.

Diver City Tokyo Plaza

Gundam-robot TokioOdaiba bestaat uit een aantal kunstmatig aangelegd eilanden in de baai van Tokio. Er zijn veel winkelcentra en er komen veel gezinnen en jongeren in deze wijk. Onze bestemming in Odaiba was het winkelcentrum Diver City Tokyo Plaza, waar de enorme Gundam-robot staat. De robot die voor het winkelcentrum staat is 18 meter hoog. In het winkelcentrum hebben we ook een tentoonstelling over de robot-anime serie Gundam bezocht.

Vrijheidsbeeld in Tokio

Na een bezoek aan het winkelcentrum zijn we via het park Kaihin-Koen naar een de Rainbow-bridge gelopen. In het park staat een replica van het Vrijheidsbeeld van 11 meter hoog.

Vrijheidsbeeld in Tokio Rainbow bridge Tokio

Rainbow-bridge, Odaiba

Skyline Tokio vanaf de Rainbow bridgeDe Rainbow-bridge verbindt Odaiba met de wijk Minato op het vasteland van Tokio. Boven over de brug loopt een snelweg. Op de tweede verdieping van de brug ligt een autoweg met tussen de beide rijstroken in een tramrails. Je kunt ook over deze brug lopen. Je hebt dan een mooi zicht op de skyline van Tokio. ‘S-avonds is de brug verlicht in de alle kleuren van de regenboog, vandaar de naam Rainbow-bridge. Dit is zeker een aanrader als je meerdere dagen in Tokio bent en iets anders wilt doen dan alleen de bekende toeristische dingen.

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie