Tokio per wijk – Harajuku en Shinjuku

Harajuku Tokio

Harajuku wordt ook wel de catwalk van Tokio genoemd. In deze wijk moet je zijn om de gekte van als poppen geklede Japanse meisjes mee te maken. Daarnaast staat in deze week één van de meeste bekende tempels van Tokio, de Meji-shrine.

Meji-jingu

Meji Shrine TokioAls je vanaf het Harajuku station naar de Meji Shrine loopt, ga je een heel groot bos in. Heel apart zo midden in de drukke stad. Zeker in zo’n wereldstad als Tokio. Maar het bos geeft deze tempel ook iets heel sereens. Echt een verademing om hier even de drukte van de stad te ontvluchten.

Meji Shrine, ook wel Meji-jingu genoemd is de grootste Shinto tempel. Deze is opgedragen aan de toenmalige keizer Meji en zijn vrouw, keizerin Shoken. De tempel is gebouwd in 1920 en heropgebouwd in 1958, na de Tweede Wereldoorlog.

Tori Meji Tempel TokioDe 12 meter hoge houten tori die de ingang markeert is al heel indrukwekkend. Verder kun je uren rondlopen in de tuinen rondom de tempel. Toen wij er waren was er net een bruiloft gaande. Als je in het weekend naar deze shrine gaat, is de kans sowieso groot dat er trouwerijen zijn. Dus als je een typisch Japanse trouwerij wilt zien, zijn zaterdag en zondag ideale dagen voor een bezoek.

Bruiloft Meji-Ju Tokio

Takeshita-dori

Takeshita Dori, TokioAan de andere kant van het Harajaku station zie je al direct de ingang van Takeshita-dori. Dit is een straat waar veel Japanse tienermeisjes hun kleding en accessoires kopen. Hier zie je dus tieners gekleed in kleding die bij verschillende subculturen horen. Bijvoorbeeld in kleurrijke tutu’s voor de decora-stroming of meer Victoriaanse jurken voor gothic-lolita’s.

Als je wilt weten wat er hip en trendy is in Japan moet je zeker in deze straat zijn. Je vind er niet alleen kledingwinkels maar ook eettentjes die inspelen op de nieuwste trends. Denk aan opgerolde pannenkoeken met ijs en andere lekkernijen gevuld of kebab-sushi.

Crêpes met vulling - Takeshita Dori

Shinjuku- Metropolitan Government Building

Metropolitan Governement Building, TokioIets ten Noorden van Harajuku ligt de wijk Shinjuku. Deze wijk is buiten de vakanties erg druk, omdat veel inwoners van Tokio hier winkelen in de vele warenhuizen. Daarnaast zijn er in deze wijk veel overheidsgebouwen en diverse musea.

Wij hebben in Shinjuku alleen een bezoek gebracht aan het Metropolitan Government Building. Bovenin dit gebouw heb je op 202 meter hoogte een mooi uitzicht over de stad. En het is nog gratis ook.

Uitzicht over Tokio

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie