Japanse KitKat – 5 smaken

Japanse Kitkats

In Japan zijn ze dol op KitKats. Er zijn al meer dan 300 verschillende smaken KitKat op de markt gebracht in Japan. Van onze reis naar Japan moesten we daarom natuurlijk ook KitKats meenemen. We hebben vier verschillende smaken meegenomen: Groene thee, Meloen, Aardbei en Groene thee met sakura (lentebloesem). Daarnaast lees je in dit artikel nog over een hele bijzondere KitKat-smaak uit Japan die ik in Nederland heb gekocht.

Na thuiskomst hebben we ze niet direct opgegeten omdat we dat zonde vonden. Maar deze week hebben we er dan toch eindelijk een KitKat-proefsessie van gemaakt. En ja… van al die KitKats achter elkaar eten wordt je een beetje misselijk.. Of je krijgt op zijn minst een sugarrush haha.

KitKat Meloen en mascarpone

KiktKat meloen mascarponeWe probeerden als eerst de Hokkaido Melon KitKat met meloen en mascarpone smaak. Bij het openen van de verpakking komt de meloengeur je al tegemoet. Het deed mijn vriend direct denken aan meloenbroodjes die je in Japan bij de supermarkt kunt kopen. De smaak van deze KitKats vond ik niet heel bijzonder. In de nasmaak proefde ik wel een beetje meloen, maar de mascarpone had ik er zeker niet uitgehaald.

Kitkat aardbei – Waichigo

KitKat met aardbeiensmaakOm bij de fruitsmaken te blijven, proefden we na de meloen de KitKat met aardbeiensmaak. Deze KitKats ruiken heel lekker fris. Je ruikt verse aardbeien. De smaak is erg zoet. Ik proefde vooral zoetigheid en weinig aardbei.

KitKat groene thee sakura

De derde KitKat die we proefden smaakt naar groene thee met sakura (Japanse lentebloesem). Je ruikt echt een groene thee geur als je de verpakking opent. De smaak van deze KitKats is eigenlijk een mildere groene thee smaak. Waarschijnlijk komt dit door de zoete sakura smaak die het bittere van de groene thee wat opheft. De sakura smaak kan ik niet echt heel goed omschrijven. Het is zoet en een heel klein beetje bloemig. Ik vond dit de meest verrassende en de lekkerste smaak van alle KitKats die we hebben geproefd.

KitKat groene thee Sakura smaak

Groente thee KitKat

Daarna hebben we de ‘gewone’ groene thee KitKat geprobeerd. Deze ruikt en smaakt nog sterker naar matcha dan de vorige KitKat en hierin proefden we wel het bittere. Deze KitKat deed ons onszelf direct weer even in Japan voelen. Erg geslaagd. Mijn vriend vind deze variant het lekkerst.

  Matcha KitKat

En tot slot… KitKat uit de oven?

De laatste KitKat die we proefden is een hele bijzondere. Deze variant kocht ik vorig jaar bij de Jamin. Zij hebben een uitgebreide collectie van Japans snoep, waaronder enkele KitKats. Deze wilde ik direct kopen, omdat KitKats die je in de oven moet doen, mij heel bijzonder leek. Dus ik wilde het zeker een keer uitproberen.

Deze KitKats smaken naar zoete aardappel volgens de verpakking. Je kunt ze gewoon zo eten en dan zijn ze vooral heel zoet. Ze ruiken een beetje zoet-zurig en hebben een druifachtige nasmaak.

Als je ze in de oven doet, moet dit op 180 graden, ongeveer 5-6 minuten. Schrik niet als de chocolade begint te smelten, dat hoort erbij. Na een paar minuten begint het weer hard te worden en komt het helemaal goed.

Zoete aardappel KitKats uit de oven

Toen ze uit de oven kwamen roken deze KitKats een beetje naar cheesecake. Ze smaakten ook naar een soort zoete kaaskoekjes. Pas achteraf proefde ik een heel klein beetje aardappel. Deze KitKats waren zeker grappig om een keer uit te proberen, maar wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar.

En dit was de ravage na onze KitKat-proefsessie:

KitKat papiertjes

Deel dit bericht via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie